46 évesen is elragadó a kétgyerekes Elle MacPherson

A gyönyörű szupermodell az ötvenhez közeledve is elbűvölően fest, nem véletlenül kapta a Test becenevet.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Elle MacPherson 1964. március 29-én született Sydney-ben. Édesapja, Peter Gow a Cronulla Sharks rögbicsapat elnökeként tevékenykedett, édesanyja, Francis pedig ápolónőként dolgozott, mielőtt összeházasodtak volna. Négy gyermekük született, közülük a legidősebb Elle. Húga, Mimi is nagy hírnévre tett szert mint a bálnavadászat ellen megszállottan küzdő aktivista.


MacPherson szülei tízéves korában váltak el, ő pedig két testvérével együtt az anyjával maradt, aki időközben újra férjhez ment. Új iskolájában egyszerűen eltévesztették vezetéknevét, ő pedig megtartotta azt - így lett MacPherson. 17 évesen úgy döntött, nevelőapja nyomdokaiba lép, és a Sydney-i Egyetem jogi karára készült.

Modellkedésből akarta fizetni az egyetemet

A beiratkozás előtt egy évvel azonban Amerikába utazott, hogy modellkedéssel teremtse elő a borsos tandíjat. Talán maga sem gondolta, hogy micsoda pályafutás előtt áll.

New Yorkban azonnal szerződést kötött vele a Click Modell ügynökség – ezzel pedig egy 25 éves együttműködés vette kezdetét.

A nyolcvanas évek során olyan neves magazinok és divatlapok tették a címlapjukra, mint a Vogue, a GQ, a Tatler, a Harper’s Bazaar, a Playboy, a Time és az Elle.

Ez utóbbi révén történelmet írt, ugyanis hat éven keresztül minden számukban lehozták a fotóit. Hírnevét a Sports Illustrated fürdőruha-katalógusával betonozta be, amelynek öt alkalommal pózolt a borítóján.

Szakmája egyik leghíresebb alakja lett

Szakmai profizmusa és elképesztő testi adottságai miatt kiérdemelte a Test megtisztelő titulust. A nyolcvanas évek végére aztán a szupermodellek új generációjának oszlopos tagja lett Cindy Crawford, Linda Evangelista, Christy Turlington és Naomi Campbell mellett.

MacPherson a nyolcvanas évek elején rövid ideig Billy Joel énekes-dalszerzővel járt. 1982-ben az egyik Elle-fotózáson ismerkedett meg Gilles Bensimon fotóművésszel, akihez 1985-ben ment feleségül, ám házasságuk öt évvel később válással végződött.

Ezután Arpad Busson lett a gyönyörű modell élettársa. 1995-ben kezdtek járni, 2002 augusztusában eljegyezték egymást, ám az esküvőre végül nem került sor, 2005-ben ugyanis elváltak útjaik. Ám született két közös gyermekük: Arpad Flynn Alexander 1998-ban, Aurelius Cy Andrea pedig 2003-ban látta meg a napvilágot.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

A legfrissebb hírek szerint MacPherson legutóbb Brian Adamsszel szűrte össze a levet, és Angliában neveli két gyermekét.

Ezt is szeretjük