Elizabeth Taylor legjobb barátnője férjével lépett félre: a színésznővel mégis megmaradt a jó viszonyuk
Elizabeth Taylor, Debbie Reynolds és Eddie Fisher legendás szerelmi háromszöge.

elizabteh-taylor-debbie-reynolds
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hollywoodi forgatókönyvíróknak határtalan a képzelete, ám olykor az álomgyár legszaftosabb történetei nem a kamerák előtt elevenednek meg. A színészek és színésznők szövevényes viszonyait éppolyan izgalommal követik nyomon a rajongók, mintha egy romantikus drámát néznének a mozikban.

Elizabeth Taylor, Debbie Reynolds és Eddie Fisher szerelmi háromszögének esetében is bebizonyosodott, az élet írja a legcsavarosabb sztorikat. 

Elizabeth Taylor legjobb barátnője férjével lépett félre

A két színésznő barátsága tinédzserkorukban kezdődött, miután mindketten leszerződtek az MGM filmstúdióhoz.

- 17 éves koromban kezdtem az MGM-nél, Liz is ott dolgozott akkoriban, de ő akkor már filmcsillagnak számított. Együtt jártunk iskolába, és rengeteg filmen dolgoztunk. Én csak egy kezdő voltam akkoriban, és a személyiségünk sem hasonlított egymásra, valamiért mégis nagyon jól kijöttünk. Pedig rettegtem, hogy Elizabeth Taylorral járok egy suliba - mesélte Reynolds a People magazinnak 2015-ben.

Elizabeth Taylor, Eddie Fisher és Debbie Reynolds 1958-ban.
Elizabeth Taylor, Eddie Fisher és Debbie Reynolds 1958-ban.
Fotó: Hulton Archive / Getty Images Hungary

Felnőttkorukra legjobb barátnők lettek, annyira közeli kapcsolatot ápoltak, hogy amikor Elizabeth Taylor 1957-ben feleségül ment Mike Todd színházi producerhez, Reynoldsot kérte fel esküvői tanújának, aki ekkor már Eddie Fisher felesége volt. 

A nagy idillt Mike Todd tragikus halála bolygatta fel, a férfi egy repülőgép-szerencsétlenségben vesztette életét egy esztendővel az esküvő után. Taylort érthető módon megviselte szerelme elvesztése, a gyászában pedig Eddie Fisher oldalán talált vigaszt.  

A cikk az ajánló után folytatódik

Viszonyukra szerencsétlen módon derült fény, maga Debbie Reynolds buktatta le őket. Az asszony barátnőjét hívta annak hotelszobájában, ám legnagyobb meglepetésére Taylor helyett férje vette fel a kagylót.

- Hirtelen összeállt a kép. A háttérből hallottam Elizabeth hangját, amint megkérdezi, hogy ki van a vonalban. Egyértelmű volt, hogy épp mindketten az ágyban feküdtek. Úgyhogy ráordítottam Eddie-re, adja át a készüléket, hadd beszéljek a barátnőmmel - ecsetelte a Daily Mailnek 2010-ben.

debbie-elizabeth
Fotó: Getty Images Hungary

Azt gondolhatná az ember, hogy egy ilyen affér egy életre tönkretesz egy barátságot, ám ez a két sztár esetében nem így történt. Noha hét évig szóba sem álltak egymással, végül a véletlennek köszönhetően békültek ki. 1966-ban ugyanazon a hajóúton vettek részt, ahol végül Reynolds nyújtott békejobbot Taylornak: egy levelet küldött a kabinjába, hogy meghívja vacsorára, ezt a sztár a legnagyobb örömmel fogadta el. A csatabárd elásta után még egy közös filmet is leforgattak. 2001-ben együtt láthattad őket az Öreg díva, nem vén díva című vígjátékban.

Elizabeth Taylor unokája

Elizabeth Taylor hét férfinak összesen nyolcszor mondta ki a boldogító igent - Richard Burtonnek kétszer is. Összesen négy gyermeke volt, három saját és egy adoptált német kislány.  

Ezt is szeretjük