Felesége és két lánya gyászolja! Váratlanul elhunyt a népszerű színész
Edward Hardwicke a Sherlock Holmes sorozat dr. Watsonjaként lett ismert.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Sherlock Holmes sorozat sztárja, Edward Hardwicke május 17-én hunyt el londoni otthonában. A brit színész 78 évet élt, halálának okát nem árulták el.

A Sherlock Holmes-t alakító Jeremy Bratt 1995-ben hunyt el

Kevesen tudják, de a brit művész gyerekszínészként kezdte, már tízévesen szerepelt az 1943-ban készült A Guy Named Joe című filmben, a színészlegenda Spencer Tracey partnereként.

Sikerre vitte dr. Watson karakterét

A jóvágású színész később több angol drámában is feltűnt, de a világhírnevet a Granada filmstúdió tévésorozatának, a Sherlock Holmes-történeteknek köszönheti.

Az Arthur Conan Doyle regényéből készült adaptációt kétségtelenül a jól eltalált főszereplő-duó, Jeremy Brett és Edward Hardwicke kettőse tette népszerűvé.

A sorozat sikeréhez nagyban hozzájárult, hogy a színész maga és a stúdió is fokozottan ügyelt a szöveg szerinti hűségre.

Elsősorban Hardwicke érdeme, hogy dr. Watson karakterére a nézők ma már nem semmitmondó ficsúrként, hanem megnyerő, férfias és talpraesett katonaorvosként tekintenek.

Kétszer nősült, két lánya született

A zseniális nyomozó hű társának szerep olyannyira hozzánőtt Hardwicke-hez, hogy szinte egész életét végigkísérte. Az egyórás tévésorozatban, annak 1986-os felújításában - Sherlock Holmes visszatér - és a későbbi, hosszabb epizódokban - A mesterzsaroló, Az utolsó vámpír, A sátán kutyája - is szerepelt.

A népszerű színész nemcsak szerepeihez, hazájához is hű volt egész életében, szinte kizárólag angol tévé- és mozifilmekben vállalt szerepet. Az ezredforduló után főként sorozatokba hívták, feltűnt Az elveszett város kalandoraiban és az Agatha Christie-történetekben is.

Az idős színész hat éve állt utoljára kamera elé, a Twist Oliver című koprodukciós filmben játszotta Mr. Brownlow szerepét.

A színészcsaládba született Edward Hardwicke kétszer nősült, két saját gyermeke és egy fogadott lánya volt. Második felesége és felnőtt lányai, Kate és Emma kérésére még a brit sajtóban sem jelent meg, milyen betegségben hunyt el a legendás sorozatsztár.

Ezt is szeretjük