Gyászol a szakma! Tüdőgyulladásban elhunyt a közkedvelt színésznő
Dulcia Gray a negyvenes-ötvenes évek egyik legismertebb angol színésznője volt.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

2011. november 15-én, kedden, a Denville Hall-i idősek otthonában, öt nappal a 96. születésnapja előtt, tüdőgyulladásban elhunyt Dulcie Gray amerikai színésznő, adta hírül a The Stage.

Dulcie Gray eredetileg Dulcie Winifred Catherine Bailey néven látta meg a napvilágot 1915. november 20-án a malajziai Kuala Lumpurban.

A negyvenes években kezdte karrierjét

Iskolái elvégzése után visszatért az ázsiai országba tanítani, ahonnan csak édesapja halála után költözött megint Angliába.

A Webber Douglas Academy of Dramatic Art nevű iskola diákjaként ismerkedett meg Michael Denison színésszel, akihez 1939-ben ment feleségül - házasságuk egészen 1998-ig tartott, amikor is férje rákban elhunyt.

Színészi pályafutása a negyvenes évek elején kezdődött, 1944-ben kötött vele szerződést a Gainsborough Pictures nevű stúdió, amelynek aztán számos filmjében szerepelt.

Férjével is több közös filmet forgatott

Ezek közül az olyan melodrámák emelkednek ki, mint az 1945-ös They Were Sisters és Madonna of the Seven Moons, valamint az 1946-os The Years Between című alkotások.

Az évtized második felében férjével több alkalommal is együtt szerepelt, láthattuk őket többek között a My Brother Jonathan, a The Glass Mountain, a The Franchise Affair és az Angels On Five című alkotásokban.

Dulcie Gray a filmek mellett kiváló színpadi színésznő is volt, a negyvenes-ötvenes évek folyamán több mint száz West End-színdarabban szerepelt, de a Broadwayn is rendszeresen találkozhattak vele a nézők.

Utoljára a Doctors című sorozat egyik epizódjában állt a kamerák elé 2000-ben, színészi pályafutása mellett pedig krimiíróként is nagy hírnévre tett szert - 17 olyan regényt írt például, amelynek az általa kitalált Cardiff nyomozó a főszereplője.

Ezt is szeretjük