Egyre hájasabbá hízik a valaha népszerű Dr. Alban
A 90-es évek slágergyárosa felett eljárt az idő - aranylemezei helyett csak úszógumijainak száma gyarapszik.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ki gondolná, hogy a kilencvenes évek elejének egyik legnépszerűbb európai popsztárja, dr. Alban már elmúlt ötvenéves?


Bár a fogorvosból lett DJ hullócsillagnak bizonyult a könnyűzene egén, legnagyobb slágere, az It’s my life máig a házibulik és a retropartik nélkülözhetetlen kelléke.

Alban Nwapa – vagy ahogy a legtöbben ismerik, dr. Alban – 1957-ben látta meg a napvilágot egy tízgyerekes nigériai családban.

Fogorvos apja példáját követve 23 évesen Svédországba utazott, hogy fogászatot tanuljon. Tanulmányai finanszírozására kezdett zenélni, kezdetben szórakozóhelyeken lépett fel DJ-ként.

A fúró mellől a keverőpult mögé

Sokáig csak hobbi volt számára a zenélés, olyannyira, hogy diplomája megszerzése után saját praxist nyitott. 1990-ben ismerkedett meg Denniz Poppal, majd együtt készítettek egy kislemezt.

A Hello Africa pillanatokon belül óriási siker lett, következő korongja, a One Love pedig még ennél is nagyobb dobásnak bizonyult, köszönhetően az It’s my life című diszkóslágernek.

Pünkösdi királyság

Sajnos a hirtelen jött siker hirtelen is ment, és dr. Alban néhány év alatt eltűnt a süllyesztőben.

Úgy tűnik, a kritikusok által mindig is gagyinak tartott eurodance-számokra ma már csak a nosztalgiázni vágyók kíváncsiak, így az egyre hízó sztár mostanság haknizásból él. Hazánkba is többször ellátogatott, és bár koncertjei nem váltottak ki nagy sajtóvisszhangot, állítása szerint nem elégedetlenkedik, mert tudja, hogy az „egyszer fent, egyszer lent” állapot a popszakmával jár.
Ezt is szeretjük