Egyre hájasabbá hízik a valaha népszerű Dr. Alban

A 90-es évek slágergyárosa felett eljárt az idő - aranylemezei helyett csak úszógumijainak száma gyarapszik.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Ki gondolná, hogy a kilencvenes évek elejének egyik legnépszerűbb európai popsztárja, dr. Alban már elmúlt ötvenéves?


Bár a fogorvosból lett DJ hullócsillagnak bizonyult a könnyűzene egén, legnagyobb slágere, az It’s my life máig a házibulik és a retropartik nélkülözhetetlen kelléke.

Alban Nwapa – vagy ahogy a legtöbben ismerik, dr. Alban – 1957-ben látta meg a napvilágot egy tízgyerekes nigériai családban.

Fogorvos apja példáját követve 23 évesen Svédországba utazott, hogy fogászatot tanuljon. Tanulmányai finanszírozására kezdett zenélni, kezdetben szórakozóhelyeken lépett fel DJ-ként.

A fúró mellől a keverőpult mögé

Sokáig csak hobbi volt számára a zenélés, olyannyira, hogy diplomája megszerzése után saját praxist nyitott. 1990-ben ismerkedett meg Denniz Poppal, majd együtt készítettek egy kislemezt.

A Hello Africa pillanatokon belül óriási siker lett, következő korongja, a One Love pedig még ennél is nagyobb dobásnak bizonyult, köszönhetően az It’s my life című diszkóslágernek.

Pünkösdi királyság

Sajnos a hirtelen jött siker hirtelen is ment, és dr. Alban néhány év alatt eltűnt a süllyesztőben.

Úgy tűnik, a kritikusok által mindig is gagyinak tartott eurodance-számokra ma már csak a nosztalgiázni vágyók kíváncsiak, így az egyre hízó sztár mostanság haknizásból él.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Hazánkba is többször ellátogatott, és bár koncertjei nem váltottak ki nagy sajtóvisszhangot, állítása szerint nem elégedetlenkedik, mert tudja, hogy az „egyszer fent, egyszer lent” állapot a popszakmával jár.
Ezt is szeretjük