Hatalmas botrányt okozott a legismertebb meleg sztárpáros! Ezzel haragították magukra a közvéleményt
Tőlük nem várta volna az ember.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hatalmas botrányt okozott a hétvégén a világ talán legismertebb meleg tervezőpárosa, Domenico Dolce and Stefano Gabbana, amikor az olasz Panorama magazinnak azt nyilatkozták, hogy a mesterséges megtermékenyítéssel született gyerekek "szintetikus", azaz műanyag gyerekek.

- Ellene vagyunk annak, hogy meleg párok gyerekeket fogadjanak örökbe. A család csakis a hagyományos formában létezhet, tehát sem vegyileg előállított utódok, sem pedig kölcsönzött méh: az életnek van egy természetes folyása, és vannak dolgok, amikbe nem szabad beavatkozni - mondták.

A lombikbaba nem igazi

Domenico Dolce mindehhez hozzátette, hogy a gyermeknemzés csakis szeretkezéssel jöhet létre.

- Az ember vagy anyának, vagy apának születik - legalábbis így kellene, hogy történjen. A mesterséges úton nemzett gyerekek műanyag gyerekek - fogalmazta meg véleményét.

Domenico Dolce és Stefano Gabbana 23 évig éltek meleg párként, mielőtt 2005-ben szakítottak, de továbbra is üzleti partnerek maradtak.

Természetesen vaskos kijelentésük nem maradt visszhang nélkül: először Elton John volt az, aki felháborodott rajta, és vasárnap az Instagramján ki is fejtette, mit gondol a tervezőpárosról. Mint ismeretes, a híres és közismerten meleg énekes és partnere, David Furnish két kisfiú szülei, akiket béranya hordott ki.

- Hogy merészeltek ilyet mondani, hogy az én csodálatos gyerekeim műanyagok? Szégyelljétek magatokat, hogy így elítélitek a mesterséges megtermékenyítést - ezt a csodát, amely rengeteg szeretetre méltó embernek, melegnek és heterónak egyaránt segít valóra váltani azt az álmát, hogy gyerekeik legyenek. Régimódi gondolkodásotok felett már eljárt az idő, csakúgy, mint az általatok képviselt divatstílus fölött is. Soha többé nem viselek Dolce és Gabbanát! #BoycottDolceGabbana - háborgott a 67 éves énekes az Instagramon.

Elton John nyomán számos más sztár - meleg és heteroszexuális egyaránt - is hangot adott méltatlankodásának a különböző közösségi oldalakon.

Ryan Murphy, a Glee és az Amerikai Horror Story kreatív atyja a Twitterre posztolta, hogy Dolce és Gabbana "ijesztő véleménye sosem volt divatos. A ruháik is ugyanolyan rosszak, mint a gyűlöletük."

De egyebek közt Victoria Beckham, Ricky Martin, Sharon Stone, Courtney Love és Martina Navratilova egykori teniszsztár is kiállt Elton mellett, egyúttal a divatmárka bojkottjára szólították fel a követőiket.

Neil Patrick Harris gyerekei

Az Így jártam anyátokkal sztárja és partnere két gyerkőcöt nevelnek, nézd meg, milyen cukik!

A hatalmas felháborodásra válaszul vasárnap Dolce és Gabbana egy közleményt adtak ki az AP hírügynökségen keresztül, melyben próbálták árnyalni a korábbi véleményüket.

Ebben leszögezik, hogy nem akartak senki döntése felett ítélkezni, hisznek a szabad szerelemben. Csak arról mondták el véleményüket, hogy szerintük a család olyan, mint a tradicionális szicíliai modell - Dolce Szicíliában született -, ahol van az apa, az anya és a gyerekek.

- Tisztában vagyok vele, hogy másféle családfelállás is létezik, ami ugyanolyan legitim, mint amilyenben én felnőttem - fűzte hozzá Dolce.

Ezt is szeretjük