Gyász! 36 éves korában váratlanul elhunyt Dj AM
A népszerű lemezlovas éveken keresztül súlyos drogfüggő volt, tavaly pedig túlélt egy repülőgép-szerencsétlenséget.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Adam Goldsteint, közismertebb nevén DJ AM-et 2009. augusztus 28-án, a késő délutáni órákban holtan találták New York-i lakásában.

Jobbra egykori menyasszonyával, Nicole Richie-vel

A népszerű lemezlovas 36 éves volt, halála mélyen megrendítette Hollywoodot. Goldstein aggódó barátai hívták ki a rendőrséget, akik azonnal behatoltak otthonába, így fedezték fel a zenész holttestét.

Egyes források szerint a DJ halálát véletlen drogtúladagolás okozta - ezt látszik alátámasztani a tény, miszerint kábítószer-használatra utaló kellékeket találták a helyszínen. A rendőrség egyelőre kizárta az idegenkezűség lehetőségét.

Adam Goldstein 1973-ban Philadelphiában született. Drogfüggő és titokban homoszexuális apja kegyetlenül bánt vele gyerekkorában, emiatt aztán hamarosan ő is drogozni kezdett.

Egyre inkább elhatalmasodó függősége miatt anyja elvonóra vitte, ám ekkor még nem sikerült leszoknia.

Öngyilkos akart lenni

Az 1984-es Grammy-gálán akkora hatást gyakorolt rá Herbie Hancock világhírű jazzbillentyűs Rockit című dalának előadása, hogy elhatározta, DJ lesz. Húszas éveinek elején súlyos crack-függő lett, olyannyira, hogy egy alkalommal még öngyilkosságot is megkísérelt, ám a fegyver nem sült el.

Ezt követően leállt a kábítószerekkel, eljárt az anonim alkoholisták terápiás üléseire, majd minden idejét a zenélésnek szentelte.

Több mint kilenc és fél évig teljesen tiszta volt, karrierje pedig sebesen ívelt felfelé. Olyan előadók albumain működött közre, mint a Papa Roach, Madonna és Will Smith, arról nem is beszélve, hogy a legmenőbb klubokban keverte a zenét.

2008. szeptember 19-én súlyosan megsérült a Blink-182 nevezetű együttes dobosával, Travis Barkerrel együtt egy repülőgép-szerencsétlenségben, amely során a másik két utas és a két pilóta életét vesztette.

Egyes vélemények szerint a poszttraumatikus stressz és a baleset utáni kínzó fájdalom is szerepet játszhatott abban, hogy állítólag újra a drogokhoz nyúlt. Ráadásul halála előtt egy héttel szakítottak barátnőjével, Hayley Wooddal.

- Adam „DJ AM” Goldsteint ma délután holtan találták New York-i lakásában. Halálának körülményei egyelőre tisztázatlanok. Gyászoló családjának és szeretteinek az a kérése, hogy tartsák tiszteletben privát életüket – nyilatkozta a zenész szóvivője.

Ezt is szeretjük