Újabb tanú állítja: a királyi család gyilkoltatta meg Diana hercegnőt
Perdöntő vallomások?
Újabb titkosügynök tett vallomást Diana hercegnő meggyilkolásáról.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Közel-Keletre menekült az a brit katona, akinek tanúvallomására hivatkozva újraindították a nyomozást Lady Diana halálának ügyében.

Az angol trónörökös exfelesége 1997-ben halt meg egy sokak szerint rejtélyes autóbalesetben Párizsban, vele együtt életét vesztette akkori kedvese, Dodi Al Fayed is.

Jelentkezett a tanú

A Scotland Yard azért indította újra a már kétszer is lezárt nyomozást, mert meggyőzőnek találták azokat a bizonyítékokat, amelyeket egy volt katona juttatott el hozzájuk.

A katona vallomása alapján Diana hercegnőt a SAS, vagyis a Különleges Légi Szolgálat egyik alakulata gyilkolta meg a királyi család utasítására. A mesterlövészekből álló alakulat egyik tagja irányított fénnyel elvakította Diana sofőrjét, ezért történt a tragédia. A tanúvallomást tevő egykori őrmester elmondta, ezt a technikát a terrorizmus elleni harcra fejlesztették ki, a balesetnek álcázott akcióban pedig a SAS egységén kívül a MI6 is részt vett.

Az N katonaként emlegetett tanú elmondta, egy katona még azt is ellenőrizte, Diana és párja súlyosan megsérült-e, majd egy motoron elhajtott. Őt gondolta mindenki paparazzónak.

Mint mondta, a titkosszolgálat sosem hajt végre saját szakállára ilyen szervezett akciót, a megrendelő pedig a legmagasabb körökben keresendő.

Diana, a monarchia ellensége

Ezt alátámasztotta egy másik katona vallomása is, aki az MI6 alakulatnál szolgált, és aki elmondta, felsőbb körökben mindig is beszédtéma volt Diana hercegnő és a muzulmán Dodi Fayed kapcsolata, a férfit ugyanis a monarchiára veszélyes egyénnek minősítették.

A Scotland Yard kezdetben nem akarta újraindítani a nyomozást, ugyanis N katona az Egyesült Arab Emírségbe menekült, ám a férfi vállalta, hogy visszatér Londonba a vizsgálat idejére.

Arra a kérdésre, miért csak most tett vallomást, azt mondta, ő adott különleges vezetői leckéket Vilmos hercegnek, és akkor döbbent rá, milyen súlyos tettet is hajtottak végre. Hiszen Diana hercegnő így nem láthatta, milyen jó emberré is vált a fia.

Ezt is szeretjük