Szívszorító, mi volt Diana hercegnő terve a halála előtt: a testőre rántotta le róla a leplet
Diana hercegnő azt tervelte ki a halála előtt, hogy a tengerentúlon kezd új életet.

diana-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Protecting Diana: A Bodyguard's Story címmel jelenik meg Lee Sansum könyve, aki Diana hercegnő testőre volt.

A megjelenő kiadvány kapcsán a férfi a Royally Us műsor vendége volt, amelyben Christina Garibaldi és Christine Ross műsorvezetőknek rántotta le a leplet Lady D tervéről, írta meg a Daily Express.

Diana hercegnő terve a halála előtt

Diana halála előtt hetekkel beszélgetett Sansummal, akkor árulta el neki, hogy az a terve, elszökik Angliából, hogy új életet kezdjen az Amerikai Egyesült Államokban. A férfi egyből rákérdezett, hogy a fiúk, Vilmos és Harry vele tartanak-e, erre a hercegnő szomorú választ adott, azt mondta, hogy nem.

GettyImages-83814828
Fotó: Dave Benett / Getty Images Hungary

- Akkor nem realizáltam azokat a következményeket, amelyek miatt nem mehettek volna vele a fiúk. Szomorú volt, amikor bevallotta nekem ezt. Úgy fogalmazott: "az iskolai szünetekben majd találkozunk, gyakran meglátogatom őket."

Megbékélt a ténnyel, hogy nem fogja tudni magával vinni őket.

Nem véletlen, hogy a fiúk miért nem tarthattak volna vele, hiszen a hercegeknek megvoltak a kötelességeik a királyi családban, arra születtek, hogy a koronát és a királynőt szolgálják, ezt Amerikában nem tudták volna teljesíteni.

1997 augusztusában a trónöröklési rend is más volt, mint napjainkban, akkor így alakult a lista: Károly herceg a második, Vilmos herceg a harmadik, Harry herceg pedig a negyedik helyen állt. Mióta Vilmos családot alapított, azóta nyilvánvalóan módosult a sorrend, György, Charlotte és Lajos bekerültek Harry elé.

Arról is beszélt, Diana miért fontolgatta a költözését. Korábban már fiai is több alkalommal nyilatkoztak arról, hogy a brit sajtó mennyire nem hagyta békén a hercegnőt, Dianának elege volt a lesifotósok hadából, egy sokkal nyugodtabb és békésebb életre vágyott. Nem vágyott az állandó figyelemre.

Diana tisztában volt azzal, hogy a királyi család nem engedné, hogy magával vigye fiait.
Diana tisztában volt azzal, hogy a királyi család nem engedné, hogy magával vigye fiait.
Fotó: Anwar Hussein / Getty Images Hungary

Az előkelőség meg volt győződve arról, hogy Amerikában kedvelték őt, nemcsak az emberek, hanem a sajtó szemében is pozitív személyiség volt, emellett kedvelte a tengerentúli országot.

Diana hercegnő élete utolsó fotózása

Diana hercegnőt Mario Testino sztárfotós örökítette meg utoljára hivatalos fotózáson.

Modern idők - Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük