Vilmos herceg ezt vágta Diana fejéhez, miközben a lesifotósok követték őket: a hercegnő el is sírta magát
Vilmos herceg a lesifotósok miatt mondta azt édesanyjának, jobb lenne, ha elhagyná Angliát.

GettyImages-1203766739
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Diana hercegnő élete gyökeresen megváltozott, amikor 1981 nyarán hozzáment Károly herceghez, amellett, hogy számos új feladattal kellett szembenéznie, a lesifotósok is óriási nyomást helyeztek a vállára.

Mindenhova követték, ahova csak tudták, végül részben ők is okozták a vesztét, ugyanis ha 1997-ben nem üldözték volna őt és akkori kedvesét, Dodi Fayedet Párizsban, lehet, nem szenvedtek volna autóbalesetet, és a mai napig élnének. Wales hercegnőjét a nyaralásain sem hagyták békén, derült ki a Diana: Last Days of a Princess című dokumentumfilmből.

Diana hercegnő életét megkeserítették a lesifotósok

A fotósok szinte vérre mentek azért, hogy a hercegnő minden mozzanatát megörökítsék, egy-egy felvételért ugyanis több millió fontot is kaphattak, a legdrágább, amelyen Diana és a szerelme volt látható, 4,5 millió fontot, forintra átváltva 1,9 milliárd forintot ért. A hercegnő 1997 nyarán fiaival nyaralt, Dél-Franciaországban, egy jachton lazítottak, ám egy csapat lesifotós azonnal a nyomukba eredt. A fényképészek között ott volt Arthur Edward is.

GettyImages-76081926
Fotó: Anwar Hussein / Getty Images Hungary

A férfi elmondta, aznap elpattant a húr a hercegnőnél, ezért egy csónakkal odament hozzájuk, a szemei már könnyesek voltak.

- Hirtelen lesétált néhány lépcsőn, és nagyon gyorsan beszállt egy csónakba. Emlékszem, ahogy felemeltem a kamerát, majd hallottam, ahogy mondja, ne fotózzunk. Úgy tűnt, beszélni akar velünk. Mire odaért hozzánk, megkérdezte, mit keresünk itt. Mi erre azt válaszoltuk, hogy mert itt tartózkodik, asszonyom.

Diana erre dühösen ezt mondta a lesifotósoknak.

„Vilmos azt mondta nekem, hogy hagyjam el Angliát, és éljek valahol máshol!” Ennek a mondatnak a hatására stresszelni kezdtem, mert nem akartam, hogy miattam kelljen a hercegnőnek száműzetésben élnie - idézte fel a férfi.

Valószínűleg Vilmos mondata miatt mehetett oda Lady Di a fotósokhoz, hiszen édesanyaként neki a gyerekei biztonsága, boldogsága és privát szférájuk megőrzése volt az első, nem mellesleg szeretett volna velük minél több időt együtt tölteni. Azonban egy csapat paparazzo könnyen tönkreteheti a meghitt, örömteli pillanatokat. Nem csoda, hogy a hercegnő könnyes szemekkel osztotta ki a fotósokat.

GettyImages-51581143
Fotó: Patrick Riviere / Getty Images Hungary

Diana tényleg gondolkodott azon, hogy külföldön kezd új életet, például amikor még Hasnat Khan sebész volt a kedvese, akkor egy időben az volt a terve, hogy Pakisztánba költözik, de végül szakítottak. Sőt, egy időben még az Amerikai Egyesült Államok is az opciók között szerepelt, ugyanis a jótékonysági ügyeiről dokumentumfilmeket akart gyártatni az álomgyárban.

Ilyen volt Diana és Károly esküvője

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen felvételek készültek Károlyról és Dianáról az esküvőjük napján.

Ezt is szeretjük