Kitüntették a súlyos beteg Dennis Hoppert
Dennis Hopper súlyos betegsége ellenére megjelent múlt héten a Hollywood Walk of Fame-en, ahol saját csillagot kapott.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Március 26-án, pénteken felavatták Dennis Hopper saját csillagát a kultikus Hollywood Walk of Fame-en, a Grauman Egyiptomi Múzeummal szemben. A 73 éves amerikai színész súlyos betegsége ellenére megjelent az eseményen, és köszöntötte a helyszínen összegyűlt barátokat és rajongókat.

- Szeretlek mindnyájatokat, szeretném nektek megköszönni, hogy eljöttetek, hogy itt vagytok ma velem, mást nem tehetek - mondta Hopper a jelenlévőknek, akik azonnal üdvrivalgásban törtek ki, amint meglátták. A Szelíd motorosok sztárját Jack Nicholson és Viggo Mortensen kísérte el barátai közül, nem véletlenül, hiszen mindkettejükkel több alkalommal is a kamerák elé állt.

Az orvosok sem tudnak már rajta segíteni

A prosztatarákkal küzdő Hopper nem sokkal azután kapta meg a 2403. csillagot a világhírű sétányon, hogy a lapok arról számoltak be, a halálos ágyán fekvő színész 45 kilóra fogyott, és mivel betegsége a végső stádiumba érkezett, már kemoterápiás kezelésnek sem merik alávetni az orvosok.

A Kék bársony című thriller rettegett főszereplője a fotókon tényleg nagyon soványnak és gyengének tűnt, arról nem is beszélve, hogy a fejét és kezét is bekötözték, de az apróbb sebhelyek még így is látszottak a száján és a kézfején. Hoppernél tavaly októberben diagnosztizálták a rákot, állapota pedig idén tavasszal súlyosbodott.

Elválik ötödik feleségétől

Mindeközben a színész úgy határozott, hogy betegsége ellenére elválik ötödik feleségétől, Victoria Duffytól. A válóper meglehetősen zavaros és botrányos volt - Hopper szerint Duffy embertelenül és erőszakosan bánt vele, a bíróság pedig meg is hozta a távoltartó határozatot az asszony ellen. Más források szerint viszont Hopper célja nem más, mint hogy kiforgassa leendő özvegyét az örökségből.

Dennis Hopper az 1969-es Szelíd motorosok megírásával és megrendezésével került be a film történetébe - ezért az alkotásáért díjazták a cannes-i filmfesztiválon, illetve Oscar-jelölést is kapott a legjobb eredeti forgatókönyv kategóriájában.

A hetvenes években az Apokalipszis most egyik mellékszerepében keltett feltűnést, majd a nyolcvanas években A legjobb dobás című sportfilm mellékszerepéért jelölték másodszorra Oscarra.
Ezt is szeretjük