Az E. T., a földönkívüliben ő volt a csinos anyuka: A 73 éves Dee Wallace fantasztikusan néz ki
Dee Wallace játszotta Maryt, Elliot, Gertie és Michael édesanyját Steven Spielberg klasszikusában.

dee-wallace-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kereken negyven éve, hogy bemutatták Steven Spielberg klasszikusát. Az E. T., a földönkívüli a ’80-as évek egyik meghatározó alkotása, olyan örökzöld családi filmként vonult a történelembe, amelyet négy évtizeddel később is ugyanolyan lelkesedéssel néznek meg kicsik és nagyok, mint egykor.

A mozi nemcsak a szívmelengető történet miatt lett közönségkedvenc, a benne szereplő karaktereket is könnyedén megszerette a közönség. Drew Barrymore hollywoodi karrierje innen indult, és az Elliotot játszó Henry Thomast is jó pár produkcióban láthattuk azóta. A gyerekszereplők anyukája, Dee Wallace sem fordított hátat a filmezésnek, 73 évesen is folyamatosan dolgozik.

Dee Wallace az E. T.-ből

A színésznő bújt a csinos anyuka, Mary bőrébe, aki egyedül nevelte három gyermekét, Elliotot, Michaelt és Gertie-t. Wallace az évforduló alkalmából tette tiszteletét 2022. április 18-án Drew Barrymore talk-show-jában, maga a műsorvezető is elájult attól, milyen fantasztikusan néz ki.

Dee Wallace 33 évesen az E. T. forgatásán - és 73 esztendősen a The Drew Barrymore show-ban.
Dee Wallace 33 évesen az E. T. forgatásán - és 73 esztendősen a The Drew Barrymore show-ban.
Fotó: YouTube/The Drew Barrymore Show

Barrymore elárulta, Wallace az egyik legkedvesebb teremtés, akivel valaha együtt dolgozhatott. Folyamatosan gondját viselte filmbéli gyermekeinek még akkor is, amikor nem forgott a kamera. Például a szomorúbb jelenetek felvétele előtt félrevonta őket, és nyomatékosította, csak játékból kell sírniuk.

A cikk az ajánló után folytatódik

A nosztalgiázásuk során az is kiderült, Drew Barrymore a forgatási szünetekben sokszor ment oda E. T. bábujához.

- A leállásoknál E. T.-t félretették egy sarokba, de Drew folyton odajárt hozzá, és beszélgetett vele. Miután Steven Spielberg ezt észrevette, megkért két férfit, folyamatosan álljanak készenlétben, és működtessék E. T.-t – emlékezett vissza Dee Wallace az interjúban, amelyben arról is beszélt, már akkor tudta, hogy Barrymore-nak hatalmas jövője lesz a szórakoztatóiparban.

dee 2
Fotó: Michael Tullberg / Getty Images Hungary

A 73 éves színésznő nagyon aktív. Csak 2022-ben 13 készülőben lévő projekt fut a neve alatt az IMDb-oldalán, emellett oktató jellegű előadásokat is tart, melyek fő témája az önszeretet. 

Ha megnéznéd, milyen cuki volt Drew Barrymore hétévesen a filmben, vagy felelevenítenéd Elliot és E. T. szívmelengető barátságának történetét, az alábbi képre kattintva megtudhatod, hol és mikor ismétlik legközelebb Steven Spielberg sci-fijét.

A Titanic idős Rose-a fiatalon

A magyar nézők zöme a Titanicból ismerheti őt, ezért olyan képeket gyűjtöttünk Gloria Stuartról, amelyek még a karrierje legelején születtek. Olyan felvételt is láthatsz róla, ami élete utolsó évében készült róla.

Cover-fotó: Profimedia

Ezt is szeretjük