76 éves lett a Blondie énekesnője: így fest napjainkban Debbie Harry
Debbie Harryt napjainkban is a rajongói éltetik.

debbie-harry-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

A '70-es években alakult meg a Blondie zenekar, amely olyan slágereket gyártott, mint a One Way Or Another, a Heart Of Glass, a Call Me vagy a Maria.

A csapat 1982-ben feloszlott, de a '90-es években ismét zenélni kezdtek, élükön a mai napig Debbie Harry áll, aki július 1-jén ünnepelte 76. születésnapját.

Így fest most a 76 éves Debbie Harry

1945. július 1-jén született Miamiban, de az édesanyja lemondott róla, miután három hónapos korában adoptálták, New Jersey-be került, és ott is nevelték fel. Négyévesen tudta meg, hogy örökbe fogadták, később, a '80-as évek végén megtalálta az igazi anyját, aki zongoristaként kereste a kenyerét, ám az asszony nem akart vele kapcsolatot teremteni.

GettyImages-1181896060
Fotó: Tristan Fewings / Getty Images Hungary

Mielőtt énekesnő lett, a BBC Radio irodájában volt titkárnő, de dolgozott pincérként Kansas Cityben, emellett go-go táncos volt egy New Jersey-i diszkóban, emellett modellkedett is. A '60-as évek végén a The Wind in the Willows folkegyüttes tagja lett, majd a Stilettoes zenekarban is énekelt. Utóbbihoz csatlakozott Chris Stein gitáros is, akibe beleszeretett, majd vele alapította meg a Blondie-t, amellyel világhírűek lettek.

- Mindig is az volt az álmom, hogy zenéljek, énekelni akartam. Amikor Eileen Ford leszerződtetett engem a Ford Modellügynökséghez, ez volt a leggyorsabb módja, hogy New Yorkba kerüljek, mindig is abba a városba vágytam. Modellként kerestem némi pénzt, amiből jutott utazásra is - emlékezett vissza a kezdetekre a Glide magazinnak.

Már a modellkorszakában is lázadónak titulálták, nem mellesleg az ügynökével is összetűzésbe keveredett, mert a férfihez képest sokkal kevésbé vette komolyan a szakmáját. Már ekkor is vonzódott a rock and roll világában mozgó emberekhez, végül mellettük érezte magát igazán kiteljesedve, így nem csoda, hogy végül dobta a modellkarriert annak érdekében, hogy énekelhessen. Napjainkban is az éneklés a mindene, ráadásul ugyanolyan vagány a stílusa, mint fiatalkorában, ez a kép idén júniusban készült róla.

GettyImages-1323947140
Fotó: Dia Dipasupil / Getty Images Hungary

- Amíg lehet, élni akarok. Csak szeretnék itt lenni, ameddig csak tudok. Történjék bármi, a színpad marad az én világom. Tovább akarom a mikrofonomat fogni a kezemben, számomra a színpad a legboldogabb hely az egész világon - fogalmazta.

Hatalmas szeretettel mesélt a rajongóiról is.

- Ajándéknak tartom, hogy kapcsolatba léphetek a közönséggel. Néhány szórakoztató küzd azzal a félelmével, hogy nem tud helyesen kommunikálni a rajongóival. Nagyon hálás vagyok, hogy nekem viszont megadatott ez az ajándék, és meg tudom osztani másokkal az érzéseim. Szeretem azt a pillanatot, amikor a tömeg izgul, hogy színpadra lépjek. Olyan szép dolog, amikor az emberek azt mondják nekem, hogy meggyógyult a lelkük a dalaim hallatán.

A '80-as évek férfi énekesei

Képes összeállításunkban megnézheted, mennyit változtak a '80-as évek népszerű férfi sztárjai.

Ezt is szeretjük