Egy apróságért követett el gyilkosságot David Moses Jassy
15 évet kapott
David Moses Jassy svéd rapper 2008. novemberében gyilkolt meg egy dzsessz-zongoristát.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Néha egy gyilkossághoz elég egy apróság - ám a büntetést egyáltalán nem szokták elaprózni, mint ahogy az David Moses Jassy esete is bizonyítja.

A 35 éves, svéd származású rapper 2008. november 23-án Hollywoodban ölte meg John Osnes dzsessz-zongoristát, aki úgynevezett gyalogos aktivistaként is ténykedett. Az 55 éves férfi bűne mindössze annyi volt, hogy öklével ráütött egyet Jassy bérelt terepjárójának motorháztetőjére, mivel a rapper éppen egy gyalogosátkelőn állt meg.

Dühből ölt

Jassy, akit egyébként Dave Monopoly művésznéven is ismernek, ezen a szemtanúk elmondása szerint olyannyira felmérgesítette magát, hogy kipattant a járműből, és arcon vágta Osnest. Amikor pedig a férfi elesett, még bele is rúgott a fejébe.

Ám ez sem volt elég, beugrott a terepjáróba, és egész egyszerűen áthajtott a szerencsétlen áldozaton, ahogy távozott a helyszínről.

A boncolás vezetője szerint vagy a fejrúgás, vagy a gázolás okozta John Osnes halálát. Bár a jelenlévők próbálták újraéleszteni, nem jártak sikerrel. Végül a kórházba szállításkor nyilvánították halottnak. Jassyt másnap tartóztatták le emberölés vádjával, és csak egymillió dollár óvadék megfizetése ellenében helyezték szabadlábra.

15 év a hűvösön

Tárgyalása 2010. január 13-án kezdődött. Bár a zenész bűnösnek vallotta magát, ügyvédje azzal próbálta magyarázni védence tettét, hogy pusztán önmagát és a barátnőjét akarta megvédeni „egy dühös részegtől”. A vád viszont arra épített, hogy Jassy egy agresszor. Végül a rappert március 4-én, csütörtökön 15 év börtönre ítélték.

Az 1974-es születésű David Jassy a kilencvenes évek végén a Navigators nevű svéd R&B bandának volt a tagja, feloszlásuk után pedig szólóban próbálkozott, főként dalszövegíróként és zenei producerként ténykedett.

Többek között Ashley Tisdale-nek, a német No Angels lánycsapatnak, valamint az amerikai V Factory bandának is írt slágert, de állítólag Heidi Montag Body Language című dalát is ő szerezte.
Ezt is szeretjük