David Bowie 66 éves modell özvegye gyönyörű, egzotikus nő: Imant a tenyerén hordozta
Iman volt a legenda életének igazi nagy szerelme, nem csoda, hogy odáig volt a mesés szépségű nőért.

davidbowie-getty-femina-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az 1947-ben született David Bowie 69 éves volt, amikor 2016-ban májrákban elhunyt. Sokan őt tartják a 20. század egyik legmeghatározóbb alakjának, zseniális énekes, dalszerző és színész volt. Főleg a hetvenes években alkotott nagyot, de később is óriási hatást gyakorolt a zenei trendekre. 

A zenészlegenda először 1970-ben nősült meg, Mary Angela Barnett azonban bevallottan nem tartozott a nagy szerelmei közé. Fiuk, Duncan 1971-ben jött a világra. 1980-ban elváltak. Egy évtizeddel később betoppant David Bowie életébe a nagy ő a gyönyörű modell, Iman személyében. 

David Bowie özvegye, a gyönyörű Iman

Iman 1955-ben született Szomália fővárosában, Mogadishuban. Édesapja nagykövet volt, édesanyja pedig nőgyógyász. Van négy testvére, két fiú és két lány. Kis korában a nagyszüleivel élt, majd óvodába Egyiptomban íratták be. Gyermekkora és kamaszévei nagy részét itt töltötte. 1975-ben politikai tanulmányokba fogott a Nairobi Egyetemen, ekkor fedezte fel egy amerikai fotós, Peter Beard. 

Nem sokkal később a gyönyörű, fiatal nő otthagyta az iskolát, és az Egyesült Államokba költözött, hogy felépítse modellkarrierjét. Első komolyabb szerződését 1976-ban írta alá, a Vogue-nak dolgozhatott. Érdekesség, hogy Amerikába utazása előtt Iman férjnél volt, mindössze 18 évesen ismerte meg Hassant, a vállalkozót. A férfi azonban nem nézte jó szemmel a modellkedést, ezért elváltak. 

1977-ben Iman ismét férjhez ment, ezúttal a baseballjátékos Spencer Haywood felesége lett. Lányuk, Zulekha Haywood 1978-ban született. A házasság 1987-ig tartott. 

Néhány évvel később, 1990-ben egy közös barát vakrandira hívta Imant és David Bowie-t. Azonnal megtetszettek egymásnak, fellángolt a szerelem. 1992-ben összeházasodtak, lányuk, Alexandria Zahra Jones évekkel később, 2000-ben jött a világra. 

Képes összeállításunkból még jobban megismerheted a gyönyörű Imant és azt, milyen volt a házassága David Bowie-val! 

Cover-fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük