Így néz ki most sisak nélkül Darth Vader
Az egykori Jedi-lovagból lett a Birodalom gonosz nagyura, de vajon hogyan fest most a színész, aki őt alakította?

beauty and style
Top olvasott cikkek

Darth Vader minden idők egyik legjobb és talán legismertebb filmes karaktere, akinek megindító történetét a Csillagok háborúja hat epizódjában követhetjük nyomon.

Balra Darth Vader teste: David Prowse, jobbra a hangja: James Earl Jones

Az eredeti trilógiában két színész közreműködésével keltették életre az egykori Jedi-lovagot, David Prowse adta a testét, míg James Earl Jones a hangját kölcsönözte a sötét nagyúrnak.

Vader figurájának talán legnagyobb vonzereje titokzatossága volt, hiszen csak a Jedi visszatérben láthattuk – egy korábbi, rövid jelenetet leszámítva – teljes egészében úgy, hogy nem viselte fekete sisakját.

Súlyos betegsége egész életében kínozta

Ez volt a Csillagok háborúja egyik legszívszorítóbb jelenete, amiben a kopaszra borotvált színész arcát először pillanthatták meg a nézők. David Prowse ma jelenleg 73 éves, első szerepét pedig az 1967-es Casino Royale-ban láthattuk, de akkor még nem szerepelt a neve a stáblistán.

A hatvanas és hetvenes években több tucatnyi filmben szerepelt az eredetileg testépítő és súlyemelő sztár, a világhírre azonban egészen a Csillagok háborújáig kellett várnia.

 A színész egész életében köszvényben szenvedett, ám egészségi állapota csak az ezredforduló után romlott meg jelentősen. 2001-ben megbénult előbb a bal, majd a jobb karja. Habár állapota azóta javult némiképp, a súlyos esetet – ami majdnem az életébe került - szerinte egy olyan allergia okozta, amit egy receptre kapható gyógyszer váltott ki.

Prowse jelenleg számos brit köszvénnyel kapcsolatos szervezettel dolgozik együtt, és ő az alelnöke a Mozgássérültek Szövetségének.

Ezt is szeretjük