Szédületesen jól néz ki a 80 éves sztárszépség, Daphne Selfe

A híres modell immáron hatvan éve van a pályán, és éltes kora ellenére még mindig aktív.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy olyan korban, amely a szépséget szinte kizárólag a fiatalságban látja, Daphne Selfe az üdítő unikum.

Fantasztikus tartás és elegancia van benne

A 80 éves nagymama ugyanis immáron hatvanadik éve van a modellpályán, és láthatólag még mindig elhalmozzák ajánlatokkal – nem törődve azzal a cseppet sem elhanyagolható ténnyel, hogy a haja teljesen ősz, és a bőre is megereszkedett már.
Ám a világhírű cégek - Dolce & Gabbana, Tata-Naka, vagy éppen a Michiko Koshino -valószínűleg éppen ezért keresik és alkalmazzák a kifutón.

No, meg persze évtizedek alatt gyűjtött tapasztalatáért és profizmusáért. Így aztán nem csoda, ha egy nap akár ezer fontot, azaz többszázezer forintot is meg tud keresni magazinfotózásokkal és tévéreklámokban való szerepléssel.

Modellkarrierje 1950-ben kezdődött: Daphne Selfe húszéves boltoskisasszony volt, amikor kollégái meggyőzték, hogy induljon egy helyi modellversenyen, amit aztán meg is nyert. Ezután természetesen felkapták az ifjú szépséget, különféle ruhagyárak alkalmazták modellként.

- Akkoriban 170 centiméter magas voltam és 63 kiló, de soha senki nem akarta, hogy lefogyjak. Most valamivel kevesebbet nyomok, de nem azért, mert diétáztam, hanem az öregedés miatt – mesélte.

Élvezi, hogy tündökölhet

1954-ben férjhez ment, és három gyermeket is szült, de soha nem gondolt arra, hogy más szakmára váltson. Ahogy idősödni kezdett, egyszerűen olyan cégek kezdték alkalmazni, akik annak a korosztálynak szánják termékeiket.
Másodvirágzása jó tíz évvel ezelőttre tehető. Ekkor szerepelt ugyanis a Vogue magazinban, minekutána újra érkeztek a nívós megbízások.

A sztármodell tapasztalata szerint annak idején a legnagyobb veszélyt az jelentette a fiatal modellek számára, hogy a pénzes férfiak ruhákat és sok pénzt ígértek nekik, bizonyos ellenszolgáltatásokért cserébe. Manapság viszont a drogok és az alkohol sokkal csábítóbbak, hiszen mindegyikük úgy érzi, csak ártalmas módszerekkel tud karcsú maradni.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

- A fiatal modellek csodálnak, de nem irigyek rám, hiszen nem veszélyeztetem a karrierjüket. Végtére is én más piacot szolgálok. Hogy meddig fogom még űzni a szakmát? Valószínűleg mindaddig, míg kapok munkát. Az igazság az, hogy rendkívül élvezem, ráadásul fiatalon és fitten tart – mondta mosolyogva a hölgy.

Ezt is szeretjük