Íme, a leghíresebb transzszexuális sztár, Dana International
Az Eurovíziós Dalfesztivál egykori győzteséről barátja megjósolta, hogy a legnagyobb világsztárok egyike lesz.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Férfiként látta meg a napvilágot, de már egészen fiatal korától kezdve nőnek érezte magát a transzszexuális énekesnő, Sharon Cohen, akit 10 éve Dana International néven ismert meg a világ.

Viva la diva - az énekesnő sikerei csúcsán

Sharon – nagybácsija után kapott eredeti nevén Yaron – szülőhazájában, Izraelben évek óta a legnépszerűbb előadóművésznőnek számított, amikor 1998-ban elsöprő győzelmet aratott az Eurovíziós Dalfesztiválon, és egy csapásra ünnepelt világsztár lett.

Szegény kisfiúból körülrajongott díva

Bár Sharon szülei szegények voltak és rajta kívül még két idősebb testvéréről is gondoskodniuk kellett, a tehetséges – akkor még – kisfiú mindent megkapott, amire csak szüksége lehetett.

Anyja túlórát vállalt, hogy zeneóráit finanszírozni tudja, és a család akkor is mellette állt, amikor tizenhárom évesen nyíltan felvállalta transzszexualitását.

18 éves korában a jogilag még mindig férfi díva azzal kereste a kenyerét, hogy híres énekeseket parodizált. Egyik fellépésén Offer Nissim, az ünnepelt izraeli DJ is megjelent, és rögtön felfedezte a transzvesztitában rejlő lehetőségeket. Első kislemezének ő volt a producere, pártfogoltja pedig rövidesen országosan elismert sztár lett.

Dana 23 évesen operáltatta át magát véglegesen nővé. Öt esztendővel később már Izrael kedvenc előadójaként lépett színpadra a dögös szexbomba az Eurovíziós Dalfesztiválon, ahol Diva című dalával elsöprő sikert aratott.

A média egycsapásra felkapta a férfinak született énekesnőt, és bár a vallásos, konzervatív körök kikeltek magukból a botrányos eset miatt, Dana International világsztárrá vált.

A dicsfény azonban rövid életűnek bizonyult, és a híres transzvesztitáról az utóbbi években szinte semmit nem lehetett hallani. Utolsó albuma négy évvel ezelőtt jelent meg, de a nemzetközi érdeklődés elmaradt. A melegek bálványának tartott énekesnő jelenleg új lemezén dolgozik, ami reményei szerint ismét a csúcsra repíti.

Ezt is szeretjük