36 évesen vitte el a rák Dana Dawson énekesnőt
A kilencvenes évek sztárját
Dana Dawson főként a színpadon mutatta meg énektudását, de több slágerlistás dala is volt.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

2010. augusztus 10-én, életének 36. esztendejében elhunyt Dana Dawson amerikai énekesnő, aki a kilencvenes években több slágerlistás dallal is megörvendeztette a poprajongókat. Ezenkívül több musicalszínpadon, egyebek közt a Broadway-n is fellépett.

Mint kiderült, a bájos sztár vastagbélrákban szenvedett, ami végül 36 éves korában az életét követelte.

Korán kezdte

Az 1974-es születésű Dana Dawson hétévesen debütált a színpadon az Annie című musicalben, beugróként, majd később is fellépett olyan népszerű darabokban, mint a Rent vagy a Rémségek kicsiny boltja.

Popkarrierje 14 éves korában kezdődött, 1988-ban jelent meg első kislemeze, a Ready To Follow You, melyet egy francia énekes, bizonyos Jacqueline Taïeb írt. A dal hamarosan meghódította a francia slágerlistákat, és bekerült a legjobb húsz közé is.

Helyi producerek segítségével az első album sem váratott sokat magára: a Paris-New York and Me végül aranylemez lett Franciaországban.

A kilencvenes évek sztárja lett

Ám Dawson szeretett volna ismertté válni másutt is, ezért kétévnyi kihagyás után leszerződött a nagynevű, brit érdekeltségű EMI kiadóval. A náluk megjelent dalai, köztük az olyan slágerek, mint a 3 is Family vagy a Got To Give Me Love már nemcsak a britek körében lettek népszerűek, hanem szerte Európában is.

Azért a színpadot sem hagyta ott teljesen, különféle társulatoknál dolgozott, tagja volt a Huntingtonnak, ahol 2003-ban az Ain’t Misbehavin című musical-show-ban láthatta a közönség.

A fellépéseknek betegsége vetett véget, a vastagbélrák végül legyőzte fiatal szervezetét.

Ezt is szeretjük