Elhízva és szétcsúszva a legendás szívtiprók

Izmos test, férfias vonzerő - nos, ezek azok a tulajdonságok, melyek nem mondhatók el a következő 3 színészről.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kevés olyan színész van, aki fiatalon, már a pályája kezdetén is tekintélyes hurkákkal rendelkezik. Hollywood íratlan szabályaihoz a hímneműek is kénytelen-kelletlen alkalmazkodnak, ezért hát azok a sztárjelöltek, akikben több az ambíció, mint a tehetség, eleinte nagyon adnak a külsejükre. Gyúrni járnak, próbálnak lazán, dögösen öltözködni, és lehetőleg minden partin megmutatják magukat.

Baldwinéknál genetikus az elhízás: Alec és Stephen

Persze mint mindenhol, itt is akadnak kivételek: akad olyan is, aki pusztán alkatilag vékony, no és persze a mérhetetlen zsenialitással bírók - melyhez általában rebellis hozzáállás is párosul – még azt is megengedik maguknak, hogy tesznek az egész felhajtásra.

Mindenesetre a filmvilág, tapasztalataink szerint jobban szereti a karcsú szereplőket, így aztán valóban igazolják azt a mondást, hogy az amerikai nép tulajdonképpen „vézna sztárok túlsúlyos nemzete”.

Bár egyes feltételezések szerint az elhízás a szegénység lehetséges következménye, hiszen ezek az emberek nem tudják megvásárolni a táplálóbb és egészségesebb, ámde drágább ételeket, a sztárokkal kapcsolatban ez a tétel valószínűleg nem állja meg a helyét.

Hogy mégis miért van annyi hájas híresség, arra nyilvánvalóan több magyarázat is létezik, ám feltételezhetően legtöbbször egész egyszerűen testük elhanyagolása, testkontrolljuk elvesztése áll a háttérben. A következő három filmsztár egykoron férfiasan karcsú méretekkel rendelkezett, azonban mára kíméletlenül túlsúlyos egyéniségekké váltak.

Steven Seagal

Feltehetően mindenki emlékeiben élénken él a lófarkas, sosem kócos hajú, és meglehetősen korlátozott arckifejezéssel bíró hős még a nyolcvanas, kilencvenes évekből, aki a korábbi ökölharcos rosszfiú-leszámolásokat ósdivá téve divatba hozta a „karatézós” filmeket.


Steven Seagal persze nem amolyan mátrixos kiképzésen sajátította el a harctechnikát, hanem állítólag már hét éves korától komoly tanulmányokat végzett, először Kaliforniában, majd Japánban is. Természetesen akadnak, akik kételkednek abban, a hét danos feketeöves aikido-mester valóban akkora ász-e, mint ahogy állítja.

Karrierje nem sokáig szárnyalt felfelé: az 1988-as Nicóval, majd négy évvel később az Úszó erőddel még nagyot dobbantott. A sikereket azonban bukások követték. Az erőltetetten környezetvédelmi indíttatású Tisztítótűz és a Tűz a mélyben után Steven lecsúszott a B-kategóriás színészek népes táborába.

Bár azóta filmjeit az Egyesült Államokban kizárólag videón adják ki, a csökkent népszerűségű, ám szaporodó zsírpárnájú 57 éves színész nem aggódik. Csak magára locsolja Scent of Action kölnijét, bedob egy Steven Seagal Lightning Bolt nevű energiaitalt, gitározgat egy keveset, és imádkozik a világbékéért.

Vince Vaughn

A 38 éves színész példája kiválóan bizonyítja, hogyan kallódhat el egy tehetség, ha híján van a szorgalomnak, és a komolyabb ambíciónak. A karrierjét egy Chevrolet-reklámban kezdő Vaughn hamar ráérzett, hogyan lehet viszonylag kevés melóval hatalmas összegeket keresni, így hát az érettségi után rögvest Hollywoodba ment szerencsét próbálni. Persze azért nem ették olyan forrón a kását, bizony jó néhány szűk esztendőt meg kellett élnie a film fővárosában, mígnem az 1996-os Bárbarátok végre elhozta az áhított sikert.


Ezután néhány komolyabb szerep következett – elég csak a Jurassic park 2-re vagy a Pszicho újrafeldolgozására gondolni -, melyekkel akár meg is alapozhatta volna hírnevét, ám egy hirtelen váltással inkább átváltott a vígjátékokra. No, nem mintha az olyan nagy baj lenne, csakhogy az ember egy idő után elunja, hogyha valakitől minden filmjében ugyanazt az alakítást látja.

Ráadásul mintha el is lustult volna a sztár, hiszen többnyire úgy jut szerepekhez, ha egy barátja rendezi az adott mozit. Ám a jó barátok – apropó, egy ideig Jennifer Anistonnal is járt – bizony, különösen, ha már nem olyan népszerű valaki, mint hajdanán, nagyon gyorsan meg tudnak fogyatkozni.

Stephen Baldwin

Nem a Baldwin-tesók az egyetlenek, akiket rokoni viszony fűz egymáshoz a filmiparban, ám olyan családok azért kevesen vannak, ahonnan mind a négy fiúgyermek Hollywoodban köt ki. Alec-ről, a legidősebb fivérről már korábban ejtettünk szót, most a legfiatalabb öcs kerül terítékre.

Az 1966-os születésű Stephenhez mintha már kifogyott volna a muníció a szülőkből: nemcsak hogy nem olyan jóképű, mint bátyjai, a tehetsége sem közelíti meg testvéreit. Bár a kilencvenes évek közepén reflektorfénybe került a Közönséges bűnözők és az Édeshármas kapcsán, hamar kiderült, hogy képességei korlátozottak.


Bárgyú arckifejezését semmilyen szerep nem tudta letörölni az arcáról, így hiába a húzóneve, idiótábbnál idiótább, nem egyszer nézhetetlen filmeket sikerült elvállalnia, mint a Flintstones 2 vagy a Célpont bemérve.

Manapság a színészkedésnél is jobban érdekli a vallás: a szeptember 11-i borzalmak után ugyanis megtért, azóta igyekszik minél több embert meggyőzni a keresztény hit erejéről.

Ezt is szeretjük