Drogos botrányhőssé lett az egykor édes Macaulay Culkin
A lecsúszott színészpalánta huncut mosolyától hajdan milliók olvadtak el. Most viszont alig lehet ráismerni.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szőke hajával, csintalan pofijával és kivételes tehetségével egykor mindenkit elbűvölt, harminc felé közeledve azonban már csak botrányaival tudja felhívni magára a figyelmet Macaulay Culkin.

A szétcsúszott, zavaros tekintetű sztár

A Reszkessetek betörők pisze sztárja a kilencvenes években a legsikeresebb gyerekszínészek közé tartozott, a VH1 zenei csatorna százas listáján neve rögtön a legendás Shirley Temple után szerepelt.

A huncut képű kiskölyök négy évesen állt először a színpadon, de profizmusa láttán már akkor is elámultak a stáb tagjai. Tíz éves korában kapta meg az áttörést hozó filmszerepet, a Reszkessetek betörők pimasz Kevinjeként az egész világ megismerte nevét.
A film második része szintén kirobbanó siker volt, későbbi mozijainak fogadtatása – bár játékát mindig is magasztalták a kritikusok – azonban langyos maradt.

Kiöregedett gyereksztárból züllött, munkanélküli színész

A gyerekszerepekből kiöregedve Macaulayból zűrös tinédzser lett. Tizenöt éves korában szülei elváltak, s az elhúzódó gyermekelhelyezési per megviselte a kamasz érzékeny idegrendszerét. A reflektorfény hiányát úgy próbálta feldolgozni, hogy újra és újra botrányos viselkedésével, részegeskedésével és zülött kinézetével hívta fel magára a figyelmet.

Alig töltötte be a tizennyolcat, amikor rövid együttjárás után elvette feleségül barátnőjét, Rachel Minert. A hirtelen házasság a várakozásoknak megfelelően rövid életűnek bizonyult, két év után már el is váltak a fiatalok. Az igazi mélypont csak ezután jött: a huszonnégy éves színészt illegális kábítószer-birtoklásért letartóztatásba helyezték, és csak négyezer dollár óvadék ellenében engedték szabadon.

A valóságos életkoránál jóval öregebbnek tűnő, megviselt, zavaros tekintetű sztár flegmán kommentálta a történteket, és a gyógyszerfüggőségét firtató kérdésekre is csak a vállát vonogatta.

A lecsúszott Macaulay jelenleg B-kategóriás mozikkal és kisebb-nagyobb tévészerepekkel próbál visszakerülni a reflektorfénybe.

Ezt is szeretjük