Fotók! Dundin is szexi Crystal Renn, az ismert sztármodell
A népszerű dundimodell, Crystal Renn könyvében szenvedéseiről és sikeréről egyaránt vall.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Crystal Renn szexis fotóit és sugárzó nőiességét elnézve az embert szinte jó érzéssel tölti el, hogy végre egy olyan hús-vér teremtés is képes sikeres lenni manapság, aki egyáltalán nem a zéró méretűre koplaltatott egyenszépségek táborát gyarapítja.


Persze a legismertebb dundimodellnek is hosszú utat kellett bejárnia, mire rájött, hogy eredeti formájában lehet igazán dögös - és ez, ahogy nemrég elmesélte egy interjúban, majdhogynem az életébe került.Az 1986-os születésű floridai lányt 14 évesen fedezte fel egy modellkereső ügynök, aki rögtön azt javasolta neki, bár szép arca van, kezdjen el sürgősen fogyókúrázni.

- Kezembe nyomták az amerikai Vogue egy számát, ami tele volt csinos, karcsú lányokkal, mint Gisele Bündchen. Aztán azt mondták, ha híres modell akarok lenni, akkor 23 centit le kell faragnom a csípőmből - mesélte egy interjújában.

Szenvedés után siker

És mit tehetett mást a sikerre éhező lány, próbált eleget tenni a kérésnek: hamarosan napi nyolc óra edzéssel és minimális táplálkozással elérte az oly vágyott zéróméretet, ami az európai méretezés szerint 32-34-esnek felel meg.

- Alapjában nagydarab nő vagyok, ezért megjártam a poklot, mire sikerült elérnem a zérót, főleg tiniként, amikor a testnek egyébként is több táplálékra van szüksége.

Az alultápláltságból következően gyakran szédült és gyengének érezte magát, majd a haja is kezdett hullani. Emellé jött még az állandó ízületi fájdalom, ami a vitaminhiány miatt lépett fel. Végül annyira lefogyott - 177 centis magasságához képest alig volt negyven kiló -, hogy minden életkedve elszállt.

Ráadásul mindez az erőlködés kiült az arcára, így a divatfotói sem sikerültek túl fényesen. Amikor pedig felszedett tíz kilót, az ügynökségnél kíméletlenül bántak vele, és gúnyolódva megjegyezték, legjobb lenne, ha inkább dundimodellként próbálna elhelyezkedni. Végül ez adta meg neki a kezdő lökést a stílusváltáshoz és önmaga felvállalásához.

Azóta visszahízott 32 kilót, és manapság ő az egyik legkeresettebb dundimodell a szakmában. A legnagyobb magazinokkal - köztük az annyira áhított Vogue - dolgozott, és divatbemutatók kedvelt sztárja. Életéről és tapasztalatairól pedig nemrég könyvet is írt: a találóan Hungry, azaz éhség címet viselő kötet útmutatóul szolgálhat mindazoknak, akik hasonló gondokkal küzdenek, mint Renn egykoron.
Ezt is szeretjük