Fotó! Egy szál kendőben pózol a várandós Claudia Schiffer
Claudia Schiffer mellett Kylie Minogue és Sienna Miller is nekivetkőzött egy egészségügyi kampány részeként.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár a szépséges szupermodelltől megszokhattuk, hogy időről időre megszabadul a textiltől egy-egy reklámfotózás kedvéért, Claudia Schiffer ezúttal jótékony céllal vetkőzött.

A várandós modell - már a nyolcadik hónapban van - két másik gyönyörű szőke sztárral, Kylie Minogue-gal és Sienna Millerrel egyetemben pózolt a Fashion Targets Breast Cancer - FTBC - kampány kedvéért, mindössze egyetlen selyemkendőben, melyen a szervezet logója látható.

Divattal a rák ellen

Jó 15 évvel ezelőtt Ralph Lauren dizájner indította útjára a kezdeményezést, miután kedves barátja, Nina Hide, a Washington Post divatrovatának vezetője mellrákban elhunyt. Az FTBC célja, hogy minél hatékonyabban támogassa a mellrák elleni küzdelmet, mégpedig a divat által.

Az általuk megvásárlásra kínált fekete-fehér ruhák és kiegészítők árának 30 százalékát ugyanis a rákkutatásra és a megelőzésre fordítják. Az eltelt évek alatt a befolyt összegből megnyitotta kapuit egy mellrákkutató központ, számos neves szakemberrel, akik azon dolgoznak, hogy minél többet megtudjanak a mellrák terjedéséről, a rizikófaktorokról, valamint a rák kialakulásának okairól.

Sokan támogatják

A mozgalomhoz nem csak híres márkák, mint a Marks & Spencer, a Topshop vagy a Laura Ashley csatlakoztak. Elismert fotográfusok és világhírű modellek - Mario Testino, valamint Kate Moss, Naomi Campbell, Helena Christensen - is nagylelkűen felajánlották szolgálataikat a jó ügy érdekében.

Kylie Minogue, a 2010-es kampány egyik arca egyébként maga is mellrák-túlélő.

Még 2005-ben diagnosztizálták a kórral, de szerencsére a műtét, illetve az azt követő kezelések sikeresnek bizonyultak, így 2006-ban az énekesnőt gyógyultnak nyilvánították.

Ezt is szeretjük