Nálad is kint volt a falon a posztere? Most már biztosan letagadod, hogy a zenéjére buliztál
Volt idő, amikor dr. Alban kontyos rasztahaja menőnek számított.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha az ember visszagondol a nyolcvanas és kilencvenes évekre, kicsit szürreális színben tűnik fel minden - a fagyiszínek, a fura hajak, a dús mellszőrzet, válltömések, vádliközépig felhajtott nadrágok és messziről ordító műanyag fülbevalók korszaka volt az, a magnókból és bakelitlemezekből ömlő zene pedig csak ráerősített erre. Mai fejjel szinte kínos abba belegondolni, milyen - tinimagazinból gondosan kivágott - sztárposzterek alatt hajtották álomra fejüket az akkori tizenévesek, de hát akkor az volt a menő.

Emlékszel még például dr. Albanra, a Svédországban élő nigériai fogorvosra, aki a praxisa mellett dj-ként dolgozott, és olyan dalokat köszönhetünk neki, mint a Sing Hallelujah vagy az It's My Life?

Az eredetileg Alban Nwapa néven született sztár később is ontotta a slágereket, ám 1998-ban elhunyt Denniz Pop producer, akinek nagyban köszönhette a sikerét - halála után Alban népszerűsége is hanyatlott. A retró korszak éledésével kezdték újra előszedni a dalait, és meghívni a hírességet különféle fellépésekre, ahol a közönség azóta is együtt énekel és nosztalgiázik vele.

Dr. Alban ma, augusztus 26-án ünnepli 57. születésnapját, ebből az alkalomból összegyűjtöttünk még néhány igazi retró sztárt, akik közül némelyiknek a képe bizonyára nálad is kint díszelgett a falon, akár ciki bevallani, akár nem. Nézd meg képes összeállításunkat!

A '90-es évek szívtiprói most

Nemcsak énekesek, de színészek képei is ott díszlettek a tiniszobák falain. Nézz meg néhány sztárt, hogyan változott meg az eltelt évek alatt!

Ezt is szeretjük