Ilyen volt, ilyen lett: Christina Ricci
Képekben az átváltozás!
Gyerekszínészként milliók imádták, de közel a harminchoz sem veszített bájából.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Christina Ricci

Az Álmosvölgy legendája, Félelem és reszketés Las Vegasban, Jégvihar - csak néhány kiváló alkotás, amiben Christina Ricci megmutatta a világnak színészi tehetségét.


A csinos színésznő karrierje még gyerekként indult: tíz évesen tűnt fel először a vásznon, egy évvel később pedig már ünnepelt sztár.

A groteszk hangulatú Addams Family – A galád család című moziban ő játszotta a kicsi Wednesday Addamset, alakításával és sápadt sminkjével azonnal belopta magát a nézők szívébe.

Azóta számos filmben tűnt fel, szerepválasztásait a műfaji megkötöttségek teljes mellőzése jellemzi. A 28 éves színésznő ugyanis mindenféle műfajban bátran kipróbálta magát, szerepelt farkasemberes horrorban, független művészfilmben, nyomasztó melodrámában és agyament vígjátékokban egyaránt.

Változatos, igényes mozik és erős alakítások – Christina Ricci karrierje nem véletlenül sikeres immáron két évtizede. A színésznő ez idő alatt olyan legendás rendezőkkel dolgozott együtt, mint Tim Burton, Ang Lee, Terry Gilliam vagy Woody Allen, akik természetesen mindannyian imádták a sztárt.
Megváltozni is sikerült neki

Életművének keserű szépséghibája, hogy erőteljes alakításai ellenére még egyetlen egyszer sem jelölték Oscar-díjra, és Golden Globe-jelölésből is csak egyet tudhat magáénak, amit a Nem ér a nemem! című filmért kapott.


A színésznő jelleméről sokat elárul, hogy amikor 2006-ban az állatvédelemért küzdő PETA a legrosszabbul öltözött színésznők listáján a harmadik helyre sorolta, azonnal felhagyott a rénszarvasbundák viselésével.

Ritka és kellemes meglepetést okozott ezzel mindenkinek, hiszen hány olyan sztárról hallani, aki ilyen gyorsan képes változtatni rossz szokásain?

Christina Riccit most a Speed Racer – Totál turbó című filmben láthatjuk, a legújabb pletykák szerint pedig a New York, szeretlek című rövidfilmfüzérben is szerepet kap hamarosan.

Ennek a mozinak az a különlegessége, hogy rövid, önálló epizódokból épül fel, melyeket egy-egy világhírű rendező, illetve színész rendez majd.

Ezt is szeretjük