Kivetkőzött önmagából a szolidnak hitt Christian Bale
A híres színész véget nem érő káromkodásfolyamban tört ki forgatás közben.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Christian Bale-ről egyvalamit tudtunk eddig biztosan: azt, hogy zseniális színész, hiszen számtalanszor bizonyította már. Elég csak az Amerikai pszicho bekattant yuppie-ját, A gépész csontsoványra fogyott főhősét vagy a rettenthetetlen Batmant említeni – az egyértelműen maximalista sztár minden általa elvállalt szerepben brillírozik, lehetetlen gyenge alakítást látni tőle.

Amivel azonban az ember egészen mostanáig nem volt tisztában, az az, mennyi elfojtott erő is bugyog benne, ami képesssé teszi, hogy újra és újra lángra gyújtsa a vásznat. Hogy Bale valójában egy fortyogó vulkán, ami képes azonnal kitörni, ha a körülmények úgy alakulnak. Márpedig ezt tűnik alátámasztani az a roppant kellemetlen és felkavaró incidens, aminek a 35 éves színész volt a főszereplője.

Az állítólagos eset még tavaly nyáron történt a Terminátor Salvation új-mexikói forgatásán. Az egyik különösen intenzív jelenetben, ahol a Bale által alakított John Connor és filmbéli felesége egymásnak feszülnek, egy óvatlan pillanatban besétált a színbe Shane Hurlbut vezető operatőr.

Teljesen bekattant

Több sem kellett a sztárnak, leállította a forgatást, és rögtön nekitámadt az óvatlan stábtagnak. No, ez nem is lett volna olyan nagy baj, ámde Bale olyan ordenáré stílusban esett neki a szerencsétlen pasasnak, hogy ő néhány erőtlen elnézéskérő szó után inkább csöndben és mély döbbenettel hallgatta a mocskos kifakadást.

Angolul sem kell tudnia annak, aki meghallgatja a szitkozódó színészt, hiszen az alig négy perces felvételen vagy 35-ször hangzik el a legismertebb négybetűs, f-fel kezdődő angolszász káromkodás, mellyel szabályosan a földbe döngöli az „amatőr” operatőrt. Bár mind a vétkes áldozat, mind Bruce Franklin, a rendezőasszisztens próbálják csitítani, mindhiába. A végén már azzal fenyegetőzik, hogy amennyiben nem rúgják ki rögtön az operatőrt, akkor otthagyja az egész forgatást – a hírek szerint ez volt az oka, hogy a felvételt a Warner stúdió eljuttatta az ügyvédeiknek, valamint az általuk üzemeltetett TMZ portálnak.

Bár Franklin utóbb védelmébe vette Bale-t, mondván, egy forgatáson heves érzelmek csapnak össze, mint kiderült, közel sem ez volt az első eset, hogy a színész nem bírt uralkodni magán. Már korai filmjeinek forgatásán is csak pukkancsnak becézték, mert ha valami nem úgy történt, ahogy elképzelte, azonnal dührohamot kapott, és korábbi sajtósa szerint „addig üvöltött, amíg teljesen belevörösödött”.Természetesen szélsőséges viselkedése megosztja a rajongókat: van, aki teljesen kiábrándult belőle, mások megértéssel viseltetnek iránta, míg a leggyanakvóbbak csupán olcsó reklámfogásnak gondolják az egészet. A legújabb Terminátor-filmet egyébként 2009 májusában mutatják majd be az amerikai mozik.
Ezt is szeretjük