Havi 28 ezerből él a népszerű akciósztár - Tömegközlekedéssel jár a forgatásokra
Milliárdos vagyona van, Chow Yun-Fat mégis egyszerű életet él.

chow-yun-fat-vagyona-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Chow Yun-Fat nevét nemcsak az ázsiai rajongók ismerhetik: a sztár hazánkban is nagy népszerűségnek örvendett, hála a Tigris és sárkány című filmjének.

Óriási vagyona van, mégis szerényen él

A hongkongi színész összesen 115 filmben szerepelt, a nyolcvanas években alig volt olyan alkotás, melyben ne tűnt volna fel. 2007-ben A Karib-tenger kalózai: A világ végén című filmben is láthattuk Johnny Depp, azaz Jack Sparrow kapitány oldalán. A sztár vagyonát nagyjából 5,6 milliárd hongkongi dollárra saccolják, azonban ő alig költ el belőle valamicskét. Feleségével együtt havi 102 dollárból, azaz nagyjából 28 ezer forintból élnek.

Utcai étkezdékben esznek, tömegközlekedéssel járnak munkába, nem költenek dizájnerruhákra. Chow Yun-Fat 17 éven keresztül egy ősrégi Nokia mobiltelefont használt, amit végül azért cserélt le, mert a készülék már teljesen tönkrement.

Feleségével, Jasmine-nel már harminc éve házasok.
Feleségével, Jasmine-nel már harminc éve házasok.

- Egyetlen célom van ebben az életben, hogy egy átlagos, boldog ember legyek. A legnehezebb dolog az életben nem a pénz megszerzése, hanem a normális elmeállapot megőrzése, hogy egyszerűen, nyugalomban élhesd az életed. Én nem saját tulajdonomként gondolok az általam megkeresett pénzre. Az nem az én pénzem, én csak biztonságba helyeztem.

A nagyját elajándékozom jótékonysági intézményeknek, szervezeteknek, amik jót tesznek. Van egy saját alapítványom is, aminek a működtetésében nagy segítségemre van a feleségem. Nem szórjuk a pénzt, nem költünk méregdrága ruhákra. Amíg kényelmes, ami rajtam van, addig nekem tökéletes - nyilatkozta a Jayne Stars magazinnak.

A 63 éves színész egyénként még mindig forgat, legutóbb a Mo seung című akciófilmben tűnt fel.

Ezt is szeretjük