Bevallották borzalmas titkukat a dögös pop-ikrek
A Cheeky Girls
Az egyslágeres előadók 2002-ben hatalmas sikert arattak a diszkókban, ám ez majdnem az életükbe került.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha az ember azt a nevet hallja, Cheeky Girls, akkor akarva-akaratlanul is beugrik neki az iszonyú - vagy éppen iszonyúan bájos - akcentussal előadott 2002-es megasláger, a Cheeky Song. Hiszen akkoriban nem volt egy, magára valamit is adó rádió vagy zenés tévécsatorna, mely ne játszotta volna unásig a huncut lányok dalocskáját.

Látszottak a bordáik

Bár tény, hogy hatalmas sikert aratott a két alulöltözött és meglehetősen felülértékelt - mert hát hangjuk nem sok volt - dalos pacsirta, életükben éppen ez hozta el a nem kívánt fordulatot. A ma már 27 éves, Erdélyből származó, de egy ideje Angliában élő lányok, Monica és Gabriela Irimia ugyanis több évig anorexiában szenvedtek, amit édesanyjuk végül az utolsó pillanatban fedezett fel.

Minél vékonyabbak akartak lenni

A popcsillagok ugyanis, akik gyermekkorukban egyébként klasszikus balettképzésben részesültek, és a Magyar Állami Operaházzal is turnéztak, egyik pillanatról a másikra a sztárvilágban találták magukat.

Partimeghívások és fellépések követték egymást, és egy idő után úgy érezték magukat, mint a csapdába esett állatok, akik nem urai az életüknek.

Hogy valamit mégis kontrollálhassanak, az étkezésükre kezdtek kínosan ügyelni. Mániákusan számolgatták a kalóriákat, edzettek és hashajtózták magukat, és végül alig nyomtak negyven kilót 167 centis magasságukhoz képest.

Ráadásul hajuk hullani kezdett, vesekövük lett, gyomorfekély alakult ki náluk és a menstruációjuk is elmaradt. Nem beszélve arról, hogy állandóan kimerültnek érezték magukat, és gyakran voltak memóriazavaraik, mert agyuk nem kapott elég táplálékot.

- Olyan éhes voltam, hogy szabályosan fájt a gyomrom, amikor felébredtem. De csak egy kis müzlit ettem, aztán tornáztam egyet, és hatalmas eredménynek könyveltem el, hogy éhesen mentem aludni. Sőt, ha tudtam, igyekeztem ébren maradni, mert azzal állítólag még égettem egy kis kalóriát - mesélte Monica.

Édesanyjuk az utolsó pillanatban vette észre, hogy lányai már kórosan soványak, végül kórházban tudtak segíteni rajtuk. Mára újra igyekeznek egészségesen étkezni, de előtte le kellett küzdeniük belső ellenállásukat is, és elhitetni magukkal, hogy az étel nem ellenség.

Történetüket most azért osztották meg a világgal, hogy példájukkal segítsék azt a sok tinilányt, akik hasonló gondokkal küzdenek. Egyúttal felhívják a figyelmet arra is: mindenki fogadja kétkedve, ha egy sovány sztár arról beszél, hogy ő alkatilag vékony, és azt eszik, amit akar. Mert ilyen leginkább csak a mesében van.

Ezt is szeretjük