Lebukott! Herékkel született a sikeres női sztár
Döbbenetes tények
A híres hölgy jelenleg is nemvizsgálat alatt áll, és ha kiderül, hogy hermafrodita, karrierje véget érhet.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Caster Semenya dél-afrikai futónő a 2009-es berlini atlétikai világbajnokságon 1:55:45-ös idejével aranyérmet szerzett 800 méteres síkfutáson.

Ám hiába a győzelem, ugyanis világszerte egyre többen vitatják Semenya nemi hovatartozását.

A közelmúltban az ausztrál Daily Telegraph arról számolt be, már el is végezték a nemvizsgálatot, amely szerint a sportoló hermafrodita lehet.

A felzúdulást kiváltó cikk szerint a 18 éves, feltűnően férfias külsejű és mély hangú futónőnek nincs méhe és petefészke, viszont egyaránt rendelkezik külső női és belső férfi nemi szervekkel!

Emiatt tesztoszteronszintje háromszor akkora, mint egy átlagos nőé, ami kérdéseket vet fel győzelmével kapcsolatban.

Ha ugyanis a magasabb tesztoszteronszint hozzájárulhatott teljesítményéhez, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elveheti érmeit, arról nem is beszélve, hogy kizárhatják a további versenyekből is.

Hatalmas visszhangot váltott ki az ügy

Hivatalos döntés egyelőre nem született a meglehetősen szokatlan ügyben, ám az eddigi tesztek eredményét máris sokan kétségbe vonták.

Számos atléta, köztük Michael Johnson is elítélte a Nemzetközi Atlétikai Szövetséget - szerintük annak megnyilvánulásait egyértelműen a rasszizmus és a szexizmus határozza meg.

Több dél-afrikai politikus és aktivista is támadja a szervezetet, amely hivatalosan csak november második felében foglal állást. Pierre Weiss főtitkár szerint egyértelmű, hogy Semenya nő, csak nem biztos, hogy 100%-osan.

Mindeközben a dél-afrikai You magazin ellenkampányba kezdett: a futónő fotóját alaposan kisminkelve és nőiesítve a címlapon közölték. A sportoló szüleit megviseli, hogy Semenyának ilyen méltatlan tortúrán kell keresztülmennie, ő azonban nem izgatja magát.

- Az egészre úgy tekintek, mint egy viccre, és egyáltalán nem zavar. Isten ilyennek teremtett, és én elfogadom magam.

Az vagyok, aki, és büszke vagyok magamra – nyilatkozta a You magazinnak a világhírű futónő.

Ezt is szeretjük