Lopás, túladagolás, súlyos testi sértés

Hiába híresek és gazdagok, nem tudnak parancsolni rossz természetüknek, ami állandóan bajba sodorja őket.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A bűn édes, a bűn gyönyör, így érezhetik a visszaeső sztárok. Mert amit egyszer elkezdtek, azóta is képtelenek abbahagyni.

Az enyveskezű - Winona Ryder

A kilencvenes évek egyik tündéri sztárja volt, kultusz- és művészfilmek állandó női szereplője, sikert sikerre halmozott, két egymást követő évben is Oscarra jelölték, az ezredforduló után azonban szinte az egyik pillanatról a másikra tűnt el a süllyesztőben.

Ebben talán közrejátszott 2001-es karácsony előtti botránya, ami elég nagy vihart kavart világszerte. A 36 éves színésznőt ugyanis bolti lopáson kapták, ami - figyelembe véve vagyonát - elég kínos eseménynek számított Hollywoodban. Ryder azóta is az egyik legismertebb kleptomániás sztár hírében áll, aki szégyen ide vagy oda, azóta sem volt képes megszabadulni káros szenvedélyétől.

Első tolvajlási kísérlete és az azt követő tárgyalás a média figyelmének középpontjában zajlott. Winona Ryder december 12-én 5500 dollár értékű drága ruhaneművel és más értékes áruval próbált meglépni egy előkelő Los Angeles-i áruházból, azonban a biztonsági őrök lekapcsolták.

Rydert végül bűnösnek találták lopás és vandalizmus vádjában, a betöréses lopást azonban ejtették, hála a sztárügyvédjének, Mark Geragosnak. Ryder azzal próbált védekezni, hogy gyógyszeres befolyás alatt, zavart állapotban követte el a bűncselekményt, a büntetés elől azonban így sem menekülhetett, három év próbaidőre, 480 óra közmunkára és jelentős összegű pénzbírság kifizetésére kötelezték.

Az enyveskezű színésznő azonban – hiába kezelték többször is betegsége miatt – idén márciusban megint lebukott, amikor is egy hollywoodi drogériából próbált kisétálni a táskájában néhány kifizetetlen szépségápolási cikkel. A színésznő szóvivője természetesen mindezt cáfolta, a bolti szarka következő tolvajlására sem kell azonban feltehetően sokat várnunk.

A dühöngő - Naomi Campbell

A brit szupermodell, aki túl van már ötszázadik címlapfotóján, 2000 után elsősorban erőszakos cselekedeteivel hívta fel magára a közvélemény figyelmét. Az agresszív sztár ugyanis képtelen megszabadulni dührohamaitól és vad viselkedésétől, aminek jópáran estek már áldozatul az elmúlt évek során.

Naomi Campbellre ráférne egy kiadós dühterápia, bűnlajstromát ugyanis felsorolni is nehéz lenne, mi is csak csemegézünk most a legdurvább esetekből. 2000-ben például egy telefonnal esett neki akkori asszisztensének, majd a szegény nőt azzal is megfenyegette, hogy kilöki egy mozgó gépkocsiból.

A dühöngő világsztár munkatársai és házvezetőnői voltak általában különösen nagy veszélynek kitéve, ugyanis sokukat megpofozta és megverte, volt, akinek arcát úgy megsebesítette, hogy aztán több öltéssel kellett összevarrni. A fizikai erőszakot leszámítva a verbális agresszió is mindennapos jutalomnak számított a jól végzett munkáért. Egy olasz színésznő pedig egyenesen azt állította, hogy Naomi Campbell vérbe fagyva hagyta ott egy hotel szobájában, miután behúzott neki egyet.

Naomi Campbellt az ilyen esetek miatt többször is letartóztatták, és sokszor meggyűlt a baja a hatóságokkal, a sztár azonban a mai napig képtelen összeszedni és türtőztetni magát. A szupermodell legutóbb például április elején hisztériázott a londoni Heaththrow reptéren, amiért eltűnt az egyik csomagja. Campbell ekkor is egyszerűen képtelen volt fékezni magát, és még egy rendőrt is megütött, amiért az angolok nem kegyelmeztek neki: a British Airways ugyanis kitiltotta járatairól.

A drogfüggő - Amy Winehouse

A 24 éves Amy Winehouse mintha a tarka színű flower-power korszakban ragadt volna, drogétlapján ugyanis legalább annyiféle kemény kábítószert találunk, mint harminc évvel ezelőtt Janis Joplinén vagy Jim Morrisonén, az énekesnő ugyanis rendszeresen fogyaszt heroint, ecstasyt, kokaint, ketamint és alkoholt. Mi pedig csak reménykedni tudunk abban, hogy ezekbe nem hal bele olyan korán, mint legendás pályatársai.

2007 októberében az énekesnőt férjével együtt kannabisz birtoklása miatt tartóztatták le Norvégiában. A párt később elengedték, de 3850 korona bírságot kellett fizetniük. Egy hónappal később megint balhéba keveredtek mindketten, egy csapost – akit korábban bántalmaztak - próbáltak meg ugyanis 200 ezer fonttal lebeszélni arról, hogy vallomást tegyen. Winehouse-t végülis felmentették, de férjének nem engedték, hogy óvadék ellenében szabadlábon védekezzék. Az énekesnő drogbotrányai miatt csak későn kapott amerikai vízumot, ezért a 2008-as Grammy-díjátadásra nem tudott az Egyesült Államokba utazni.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Mindeközben férjét kórházba szállították, miután egy börtönben valami herointartalmú szertől váratlanul összeesett. 2008 májusának elején aztán megint letartóztatták a drogkirálynőt – akinek borzalmas állapotáról rendre érkeznek a sokkoló felvételek – egy korábbi videó miatt, amelyen jól látható, hogy Winehouse cracket szív. A kihallgatás kilenc és fél órán át tartott, és az énekesnőt végülis óvadék ellenében szabadlábra helyezték.

Ezt is szeretjük