Britney Spears 13 év után végre újra szabad lehet: a kontrolláló apja véget akar vetni a gyámságának

Britney Spears apja egy kérelmet nyújtott be a bíróságon, hogy érjen véget az énekesnő gyámsága.

GettyImages-1163685622
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Britney Spearst az ideg-összeroppanása után, 2008-ban helyezték édesapja, Jamie Spears felügyelete alá, az énekesnő azóta sem dönthet önállóan, mint egy átlagos, felnőtt ember. Az apja, a menedzsmentje és ügyvédei kezelik a pénzét, de olyan dolgokat sem tehet meg, hogy elmenjen szavazni, gyermeket vállaljon vagy házasságot kössön.

Azért, hogy 13 év után szabaddá válhasson, rajongói megalapították a #FreeBritney mozgalmat. A sztár már 2020-ban egy kérvényt nyújtott be a bíróságon, hogy ne az apja legyen a gyámja, de akkor visszautasították a kérését. Végül idén júniusban felszólalhatott a Los Angeles-i Legfelsőbb Bíróságon, ahol kitálalt arról is, hogy többször bedrogoztatták, és állandó munkára kényszerítették. Úgy tűnik, tényleg véget ér az énekesnő kálváriája.

Ez már hivatalos, Britney apja kérelmet nyújtott be a bíróságon

Még augusztusban jelentek meg arról hírek, hogy Jamie Spears lemond a lánya gyámságáról, de pár nappal később cáfolták ezeket a híreket. Úgy tűnik, mégis meglágyult a kontrolláló apa szíve, ugyanis egy kérelmet nyújtott be a Los Angeles-i Legfelsőbb Bíróságon, melyben azt kérte, szüntessék meg a gondnokságot, írta meg a Page Six.

A férfi jelezte, hogy körülményei olyan mértékben megváltoztak, hogy a konzervatórium létrehozásának okai mára megszűntek. Ő csak jót akar a gyermekének, úgy véli, ha a lánya tényleg úgy érzi, tudja egyedül is irányítani az életét, akkor szeretné megadni neki ezt a lehetőséget.

Az apa kérelmét az ügyben eljáró Brenda Penny felsőbíró hagyja majd jóvá, ha ez megtörténik, akkor Britney hamarosan tényleg újra szabad lesz. Az énekesnő ügyvédje, Mathew Rosengart a lapnak adott nyilatkozatában Jamie beadványát hatalmas jogi győzelemnek és igazolásnak nevezte a sztár számára.

- Miután Mr. Spears helytelen magatartását és tervét leleplezték, ami arról szólt, hogy lánya túszul ejtésével egy több millió dolláros megállapodást harcoljon ki magának, lényegében megadta magát. Itt nem lesz semmilyen megállapodás - fogalmazta az ügyvéd, utalva rá, hogy Jamie Spears kétmillió dollár ellenében mondott volna le Britney felügyeleti jogáról.

A következő tárgyalás az ügyben szeptember 29-én lesz.

A rajongók bizakodnak abban, hogy Britney végre újra szabad lesz. Szívszorító vallomása sokak szívét megérintette még júniusban.

Hölgyem, az apám, a menedzsmentem és mindenki más, akinek köze van az ügyemhez, hatalmas szerepet játszottak abban, hogy megbüntessenek engem, ha ellenkeztem. Börtönben lenne a helyük. Apám imádta bántani a saját lányát, ebben százszázalékosan biztos vagyok. (...) Hazudtam, és azt mondtam az egész világnak, hogy minden rendben van velem, és boldog vagyok. Tagadásban éltem, sokkos állapotban voltam. Traumatizált vagyok. Nem élek boldog életet, nem tudok aludni, annyira mérges vagyok. Őrület ez a helyzet! El vagyok keseredve, minden áldott nap sírok - fogalmazta akkor, majd így folytatta:

Szerintem jó munkát végeztek abban, hogy tönkretegyék az életem, így úgy érzem, hogy nyitott tárgyalásnak kellene lennie, és igenis végig kell hallgatniuk a mondanivalómat. Ami ehhez hasonló Kaliforniában, az a szexkereskedelem: ott is rákényszerítik az embert az akarata ellenére, hogy dolgozzon, minden vagyonától megfosztják, elveszik tőle a hitelkártyáját, a készpénzét, a telefonját és az útlevelét.

Több híresség kiállt mellette, például exe, Justin Timberlake, Madonna, Paris Hilton vagy éppen Miley Cyrus.

Britney Spears fiai

Képes összeállításunkban megnézheted, hogy megnőttek Britney Spears gyermekei, Sean Preston és Jayden.

Ezt is szeretjük