Jelentős fejlemény történt Britney Spears ügyében: az apja már nem a gyámja

Britney Spearsnek már nem az édesapja a gyámja.

britney-spears-cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Szeptember 8-án írtuk meg, hogy Britney Spears édesapja, Jamie Spears egy kérvényt nyújtott be a bíróságon, amelyben megfogalmazta, vessenek véget az énekesnő gyámságának.

Úgy tűnik, pozitív fejlemények történtek az ügyben, ugyanis Jamie-t felfüggesztették, így hivatalosan már nem ő Britney gyámja, írta meg a BBC.

Jó hírek érkeztek Britney Spears gyámügyével kapcsolatban

Britney Spears 2008-ban, az ideg-összeroppanása után került apja gyámsága alá, a férfi hosszú éveken át megkeserítette lánya életét. Mivel sem a pénzügyeiről, sem pedig a saját privát dolgairól nem hozhatott önálló döntéseket, így lényegében 13 éven keresztül kontrollban tartották. Nem engedték neki, hogy a saját teste felett döntsön, így például nem vállalhatott gyermeket, kötelezően szednie kellett a fogamzásgátlót. Az apjától külön engedélyt kért, hogy randizhasson Sam Asgharival, aki idén szeptemberben jegyezte el az énekesnőt.

GettyImages-455052788
Fotó: Kevin Mazur / Getty Images Hungary

Megállás nélkül dolgoztatták, és ha ellenállt, bedrogoztatták, 2008 és 2016 között négy albuma jelent meg, három turnét csinált végig, 2011-ben még Budapesten is járt, az X-Factor mentora volt 2012-ben, 2013 és 2017 között pedig Las Vegasban rendszeresen fellépett a Britney: Piece of Me című előadásával. Összesen 248 show-t nyomott le csak Vegasban. A tervek szerint új előadás-sorozattal tért volna vissza a kaszinók és a szabadság fővárosába, de váratlanul lemondták azt még a bejelentés napján.

Már a rajongói is észrevették, az énekesnő valójában nem boldog, és realizálták, megérdemli, hogy úgy éljen, mint bármely más, normális ember, ezért megalakult a #FreeBritney mozgalom. A konzervatórium során az énekesnő több alkalommal próbált megszabadulni az apjától, de eddig a bíróság mindig visszautasította a kérelmét. Idén jelent meg a The New York Times dokumentumfilmje, ami az énekesnő derékba tört karrierjét és gyámügyét vette górcső alá.

A cikk az ajánló után folytatódik

Ezután csak még többen álltak ki mellette, nemcsak a rajongók, hanem számos híresség hangot adott annak, hogy Britney megérdemli a szabadságot, Madonna, Justin Timberlake, Miley Cyrus és Paris Hilton is közéjük tartozik. Majd idén júniusban a saját szavaival mondhatta el a bírónőnek, mennyire megkeserítették az elmúlt években az életét. Mindennap sír, sokáig hazudott arról, hogy minden rendben van az életével, pedig ez nem volt így.

Hölgyem, az apám, a menedzsmentem és mindenki más, akinek köze van az ügyemhez, hatalmas szerepet játszottak abban, hogy megbüntessenek engem, ha ellenkeztem. Börtönben lenne a helyük. Apám imádta bántani a saját lányát, ebben százszázalékosan biztos vagyok. (...)  Szerintem jó munkát végeztek abban, hogy tönkretegyék az életem, így úgy érzem, hogy nyitott tárgyalásnak kellene lennie, és igenis végig kell hallgatniuk a mondanivalómat. Ami ehhez hasonló Kaliforniában, az a szexkereskedelem: ott is rákényszerítik az embert az akarata ellenére, hogy dolgozzon, minden vagyonától megfosztják, elveszik tőle a hitelkártyáját, a készpénzét, a telefonját és az útlevelét - nyilatkozta az énekesnő akkor.

Ezután csak még nagyobb lett a médianyomás, sőt már a Netflix is készített egy dokumentumfilmet az énekesnő ügyéről Britney vs Spears címmel. Valószínűleg Jamie Spears pont a túl nagy médiafigyelem miatt adta be a derekát, hogy benyújtsa a lemondási kérelmét a bíróságon. 

Britney Spears rajongói a Los Angeles-i bíróság előtt transzparensekkel tüntetnek.
Britney Spears rajongói a Los Angeles-i bíróság előtt transzparensekkel tüntetnek.
Fotó: JOCE/Bauer-Griffin / Getty Images Hungary

Érdekesség, hogy a februárban megjelent Framing Britney Spears című dokumentumfilmben elhangzott Jamie hírhedt mondata, ami így szólt: "A lányom annyira gazdag lesz, hogy majd vesz nekem egy hajót." A rajongók szerint a férfit mindig is a pénz motiválta, semmi más, ezért is erőltette annyira, hogy a lánya minél több munkát vállaljon el.

A szeptember 29-ei tárgyaláson végre felfüggesztették Britney apját a pozíciójából. Azonban Britney továbbra is gyámság alatt marad, az új gondnoka Spears jogi csapatából való, ami már jó hírnek számít, John Zabel könyvelő lesz ideiglenesen a gyámja. Az énekesnő ügyvédei azt is kérték Brenda Penny bírónőtő, hogy a következő 30-45 napon belül tartsanak új meghallgatást annak eldöntésére, hogy megszüntessék-e Spears konzervatóriumát.

Britney Spears fiai

Képes összeállításunkban megnézheted, hogy megnőttek Britney Spears gyermekei, Sean Preston és Jayden.

Ezt is szeretjük