Brigitte Bardot karrierje csúcsán hagyott fel a színészettel: szívszorító, miért fordított hátat a reflektorfénynek
Bridget Bardot 1973-ban szállt ki végleg a show-bizniszből.

brigitte-bardot-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Brigitte Bardot testesítette meg az ’50-es és ’60-as évek szépségideálját. A francia származású színésznőt legalább akkora szexszimbólumként könyvelte el a filmvilág, mint Marilyn Monroe-t.

A ’70-es évekre ikonként tekintettek rá. Férfiak milliói epekedtek érte, a nők pedig utánozták stílusát: öltözködése és frizurája szabta meg az akkori divatot. Ám a hatalmas siker és az elképesztő figyelem számára korántsem volt hízelgő. Végül 1973-ban úgy döntött, végleg hátat fordít a reflektorfénynek.

Brigitte Bardot búcsúja a filmipartól

Az akkor 39 éves filmcsillag teljesen új fejezetet nyitott, nem vállalt több filmszerepet, életét a természetnek szentelte, állatvédő-aktivista lett. 1986-ban létrehozta a Brigitte Bardot Alapítványt, ennek élén olyan szervezetek javára gyűjt pénzt napjainkban is, amelyek az állatok jólétéért és védelméért küzdenek.

brigitte bardot animal 1
Fotó: jean paul guilloteau / Getty Images Hungary

A hirtelen jött pálfordulás pontos okát egészen 2019 áprilisáig nem lehetett tudni. A sztár a Tears of Battle: An Animal Rights Memoir című életrajzi könyvében rántotta le a leplet arról, miért döntött úgy, hogy örökre kiszáll a show-bizniszből.

- Az emberek bántottak. Durván. Számomra csak az anyatermészet és az állatvilág nyújtott békét - fogalmazta meg a kiadványban.

brigitte bardot animal 2
Fotó: Charly Hel/Prestige / Getty Images Hungary

Arra is utalt, hogy pályatársai tragédiáira intő példaként tekintett, mindenáron el szerette volna kerülni Marilyn Monroe vagy Marlene Dietrich szomorú sorsát.

- A nagyszerű színésznők többsége tragikusan végezte. Amikor búcsút intettem a szakmának, a csillogásnak és a rajongásnak, az életemet mentettem.

Olvasóival szintén megosztotta, hogy a kezdetekben nagyon is élvezte, hogy a figyelem középpontjában van, ám ez gyorsan megváltozott, valóságos rémálommá vált számára. Gyűlölte, hogy a lesifotósok mindenhová követték, képtelen volt nyugodt maradni, hiszen úgy érezte, valaki mindig figyeli. Azt is elárulta, hogy a mai napig azt kívánja, bárcsak senki ne ismerné fel.

Brigitte Bardot dögös fotói

„A fotó az élet egy pillanatát kapja el, és mindig visszatekint rád” - mondta egyszer. Pontosan tudta, miről beszél, hiszen már 16 évesen az Elle magazin címlapján mosolygott. Képes összeállításunkban megmutatjuk, milyen szexi fotókon pózolt a húszas évei elején Brigitte Bardot.

Ezt is szeretjük