Brad Pitt életét egy sztriptíztáncos változtatta meg: neki köszönheti, hogy színész lett
Egy életre hálás a lánynak, aki elindította a hírnév útján.

brad-pitt
beauty and style
Top olvasott cikkek

Minden ember vissza tud idézni legalább egy olyan pillanatot, amely utólag sorsfordító hatással volt az életére. Előfordul, hogy olyan személy van ránk a legnagyobb hatással, akiről elsőre nem is gondolnánk, hogy meghatározza majd az életünket.

Valószínűleg Brad Pitt sem hitte, hogy átmeneti munkahelyének köszönheti majd szupersztárságát, amikor limuzinsofőrnek állt. Újságíróként szép karrier várt rá, karnyújtásnyira volt attól, hogy megszerezze a diplomáját. Ő azonban otthagyta az egyetemet, hogy Los Angelesbe költözzön, és betörjön a filmiparba. 

Brad Pitt sztriptíztáncosokat fuvarozott

Fogalma sem volt, hogy induljon el a pályán, így a kezdetekben, hogy fenn tudja tartani magát, alkalmi munkákat vállalt.

brad pitt fiatalon
Fotó: Michael Ochs Archives / Getty Images Hungary

Például sztriptíztáncosnőket furikázott bárokba és legénybúcsúkra. Az ő feladata volt továbbá, hogy kiossza a lányok pénzét, és összeszedje a ruháikat. A munka nem volt a szíve csücske, utólag a lehangoló szóval jellemezte. Azonban épp itt kapott ihletet karrierje beindításához.

- Volt egy lány, akivel azelőtt még nem találkoztam, ő mesélte, hogy színészmesterség-órákat vesz egy pasastól, akit Roy Londonnak hívnak. Áradozott, hogy milyen híres tanár, úgyhogy elmentem megnézni magamnak az iskolát. Végül ez indított el azon az úton, ahol most vagyok - emlékezett vissza a Newsweek kerekasztal-beszélgetésén.

brad pitt fiatal
Fotó: Barry King / Getty Images Hungary

Órákat vett, majd meghallgatásokra járt. A ’80-as évek végén különböző sorozatokban kapott szerepet, például négy epizód erejéig a Dallasban is feltűnt.

Az 1991-ben készült Thelma és Louise hozta meg számára az áttörést, Geena Davis partnereként olyan meggyőző alakítást nyújtott, hogy a film után a legnagyobb rendezők kezdték el szerepajánlataikkal bombázni.

Tom Cruise fiatalon

Tom Cruise neve mára összeforrt a szupersztárság fogalmával. Több évtizede meghatározó alakja a szórakoztatóiparnak. Nehéz őt elképzelni hétköznapi tiniként, azonban első szerelme egy új oldaláról mutatta meg a világnak a hollywoodi szívtiprót.

Ezt is szeretjük