Brad Pitt így nézett ki a Dallas szereplőjeként: fiatalkori képeken a hollywoodi sztár
Brad Pitt így festett fiatalon, nehezen indult be a karrierje.

bradpitt-getty-femina-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Brad Pitt 1963. december 18-án született egy átlagos, oklahomai családba. Van két testvére, öccsét Douglas Mitchellnek, húgát Julie Nealnek hívják. Keresztény neveltetést kapott, ám ezzel fiatalon szakított, csak később tért vissza korábbi hitéhez. 

A gimnáziumban nagyon sokféle sportot űzött, és tagja volt a drámaszakkörnek is. 1982-ben a Missouri Egyetem hallgatója lett újságírás szakon, ám a filmezés ekkor már jobban érdekelte. Otthagyta az iskolát, és Los Angelesbe költözött, hogy szerencsét próbáljon.

Brad Pitt fiatalon, karrierje kezdetén

Brad Pitt nagyon nehezen vetette meg a lábát Los Angelesben, de nem adta fel, beiratkozott Roy London színészképzőhöz, és tőle vett órákat. Karrierje 1987-ben kezdődött, ekkor kisebb szerepeket kapott például a Nincs kiút, a Fagypont alatt és a Porche-tolvajok című filmekben. 

Ugyanebben az időszakban, 1987 és 1988 között feltűnt néhány epizód erejéig az akkor hatalmas sikerű Dallas című sorozatban. Ő alakította Randyt, Charlie Wade - Shalane McCall - párját.

A forgatás ideje alatt Brad Pitt és Shalane McCall a képernyőn kívül is szerelembe estek, így a színésznek a kolléganője lett az első híres barátnője. Shalane kilenc évvel fiatalabb a sztárnál, kapcsolatuk pedig csak egy éven át tartott. 

Az átütő sikert végül Ridley Scott 1991-es filmje, a Thelma és Louise hozta meg Brad Pitt számára, ekkor kezdtek iránta világszinten érdeklődni. Ezután már komolyabb produkciókban szerepelt, például 1993-ban a Tiszta románcban, 1994-ben az Interjú a vámpírralban, 1995-ben a Hetedikben. Ezeket követte 1997-ben a Hét év Tibetben, 1998-ban pedig a Ha eljön Joe Black. 

Brad Pitt 1989-ben a Gyerekek jól vannak című sorozat felvételén.
Brad Pitt 1989-ben a Gyerekek jól vannak című sorozat felvételén.
Fotó: ABC Photo Archives

Összesen hat alkalommal jelölték Oscar-díjra, először 1994-ben a Tizenkét majomban nyújtott alakításáért. Ezt még nem kapta meg, ám 2016-ban a 12 év rabszolgaságért már igen, ahogy 2020-ban a Volt egyszer egy… Hollywoodért is. 

Élete során olyan híres nőkkel esett szerelembe, mint Gwyneth Paltrow, Jennifer Aniston és Angelina Jolie. Utóbbival közösen van három vér szerinti és három örökbe fogadott gyermeke. 

Brad Pitt és Kirsten Dunst csókja

Kirsten Dunstot egy cseppet sem hatotta meg kollégája, Brad Pitt elbűvölő tekintete, csókjelenetük gondolatától is viszolygott. Nem csoda, hogy borzasztóan zavarban volt az ominózus jelenet felvétele előtt, hiszen mindössze 11 éves volt.

Cover-fotó: Getty Images/Steve Granitz

Ezt is szeretjük