Ilyen volt, ilyen lett: Bono
Képekben az átváltozás!
Legendás ír rockzenész, a U2 együttes frontembere, a harmadik világ megsegítéséért küzdő közéleti személyiség.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Bono

1960-ban született Dublinban Paul David Hewson néven. 1977-ben osztálytársaival alapítottak zenekart, akkor még The Hype néven, az együttes csak később vette fel a U2 nevet, amely egy tengeralattjáró és egy felderítő repülőgép neve is.


A U2 az 1980-as évektől kezdve a világ egyik legnépszerűbb zenekarának számít, 170 millió eladott lemezzel és 22 Grammy-díjjal büszkélkedhetnek.

Habár az együttes tagjai korlátozott zenei tudással vágtak bele a zenélésbe, pályafutásuk során számos mérföldkőnek számító albumot adtak ki, amelyek közül talán az 1987-es The Joshua Tree és az 1991-es Achtung Baby a legjelentősebbek.

A U2 stílusa az évtizedek alatt folyamatosan alakult: a rocktól a popzenéig szinte mindent kipróbáltak, és sikerült nekik az is, ami más együtteseknek nem: az ezredforduló után is megőrizték sikerüket.

Bono teljes művészneve Bono Vox, amely egy hallókészülékmárkát takar, latinul jó hangot, az olasz szlengben pedig szexist jelent.

Bono a kezdetektől fogva együtt küzd a humanitárius szervezetekkel a szegény országok adósságának elengedéséért és Afrika helyzetének javításáért. Közéleti személyiségként saját hírnevét egyre többször használja fel arra, hogy azokon segítsen, akikről a világ nem akar tudomást venni.

A Fehér Házban George W. Bush amerikai elnökkel és a Vatikánban II. János Pál pápával is magánbeszélgeteseket folytatott, miközben próbálta felhívni a figyelmet az afrikai AIDS-krízisre, de ezek mellett az emberi jogok megsértése kapcsán is sokszor emelte fel hangját.


1984-ben és 2004-ben is szívügyének tekintette, hogy fellépjen a Live Aid segélykoncerten, de különféle karitatív kampányokban is mindig szívesen vesz részt.

Instagram vs. valóság - A csillámpor alatti igazságról őszintén

A Femina Klub februári vendége Kajdi Csaba modellügynökség tulajdonos, influenszer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogyan befolyásolja az emberek önképét a közösségi média, milyen árnyoldalai vannak a modellkedésnek, illetve mennyit számít a forma (szépség) mögötti tartalom (személyiség) a siker elérésében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. február 27. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

2005-ben Nobel-békedíjra és a Világbank elnökségi posztjára is jelölték, de egyiket sem nyerte el. Felesége Alison „Ali” Stewart, négy közös gyermekük van.

Ezt is szeretjük