"Talán nem látok már több nyarat" Szívfacsaró vallomást tett az ABBA 70 éves sztárja
Björn Ulvaeus egy interjúban mesélt arról, milyen nehéz döntést hozott.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az ABBA 70 éves sztárja, Björn Ulvaeus interjút adott a brit Mirror magazinnak, amiben elárulta, nagyon fontos döntést hozott a közelmúltban.

Két héttel ezelőtt meghalt az ABBA-tagok egyik közeli barátja és basszusgitárosa, a 69 éves Rutger Gunnarsson. Talán ezért beszélt most az elmúlásról Björn.

Eutanáziát szeretne

A svéd énekes a Mirrornak elmondta, eutanáziát szeretne, ha már nagyon beteg lesz. Ezt azzal indokolta, hogy fél a véget nem érő fájdalmaktól és szenvedéstől, ami utolsó éveiben várhat rá.

- Ennek nem kéne szükségesnek lennie. Láttam ilyen gyötrelmeket, méghozzá testközelből. A szüleim hosszú életet éltek, de megérdemelték volna, hogy fájdalomentes és méltóságteljes legyen a vég. Ugyanez történt a feleségem szüleivel is. Az anyósom hosszú életű volt, de az utolsó éveiben már nem volt képes kifejezni az érzéseit - mondta az énekes a lapnak.

Björn Ulvaeus elmesélte, ezt látva kezdett azon gondolkodni, hogy vajon nem tudná-e valahogy ő irányítani a saját életét vagy halálát.

- Tudom, hogy ez egy vitatott téma, az orvosok pedig az élet meghosszabbításáért dolgoznak, nem a megrövidítéséért. A betegek lehet, hogy az utolsó pillanatban gondolják meg magukat, de már nem tudják ezt közölni. Akárhogy is van, ez az én döntésem lesz - mondta Björn az eutanáziáról.

Az interjú során felelevenített egy ijesztő esetet, amikor a Párizsból Stockholmba tartó repülőgépének egyik motorja leállt. A halálfélelemtől teljesen megbénult. Szerencsére a gép le tudott szállni, de ő azóta is azon gondolkozik, hogyan kerülhetné el, hogy újból úgy érezze magát, ahogy akkor.

- Csak később jöttem rá, hogy a félelem abból jött, hogy nem volt semmilyen befolyásom a halálomra. Azóta gondolkodom rajta, hogy talán nem látok már több nyarat - tette még hozzá komoran az énekes.

Ezt is szeretjük