Kollégái nem tudták, hogy rákos! A kórházban elhunyt a közkedvelt színész
Bill Hunter a Muriel esküvője című komédiával lett világszerte ismert.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az ausztrálok legkedveltebb színésze, Bill Hunter május 21-én, szombat éjjel hunyt el egy melbourne-i kórházban, 71 éves korában. Az idős sztárnak rákja volt.

Hunter nem volt egyedül utolsó perceiben, halálos ágyát családja és közeli barátai vették körül. Kollégái ellenben megdöbbentek a színész halálhírén, a legtöbben nem is tudták, hogy az idős művész operálhatatlan rákkal küzdött.

50 évet töltött a pályán

A sztárja igazi legendának számított hazájában, hiszen több száz film- és tévészerep fűződik a nevéhez. A színész közel 50 éve volt a pályán, még időskorában is aktív volt, sorra kapta a felkéréseket.

Olyan filmeknek és sorozatoknak köszönhetően, mint a Kenguru Jack, a Vedd lazán az életet! vagy a Priscilla - A sivatag királynőjének kalandjai a színész neve és arca Európában és Amerikában sem volt ismeretlen.

Mégis leginkább a Muriel esküvője című komédia tette világszerte népszerűvé, melyben Bill Heslopot, a főszereplő apját alakította.

A közkedvelt karakterszínész többnyire komikus szerepeket játszott. Az ausztrálok azért kedvelték, mert Hunter mindig remekül hozta a tipikus maradi, de szerethető szigetországi kisembert.

Az ausztrálok legkedveltebb színésze volt

Bill Hunter 1940-ben született Melbourne-ben, de vidéken nőtt fel Ausztrália dél-keleti partvidékén. Ő volt a családban az egyetlen fiú, apja egy falusi kocsmát vezetett, míg csődbe nem ment.

A fiúnak ezért már 13 évesen ott kellett hagynia az iskolát, hogy cowboyként, vagyis marhaterelőként pluszkeresethez jusson a család. Ezekben az években Hunter bejárta Ausztrália számos vidékét, megismerte a tájat és az embereket.

Színészi karrierje a hatvanas években kezdődött, egy krimisorozatban tűnt fel először. Karakteres figurájára hamar felfigyeltek a rendezők, Hunter egyre népszerűbbé vált, alakítása háromszor is elnyerte az ausztrálok legrangosabb filmes díját.

- Ő már akkor is ausztrál történeteket mesélt, jellegzetes ausztrál akcentusával, amikor az ország filmgyártása csak kereste a saját hangját. Óriási szerepet játszott az ausztrál kultúra és identitás fejlődésében - nyilatkozta róla elismerően Julia Gillard miniszterelnök asszony.

Hunter kétszer nősült, bár első házassága 1976-ban, Pat Bishop színésznővel elég rövidre sikeredett. Második feleségével, Rhoda Roberts tévés műsorvezetővel 1993-tól 1999-ig élt együtt.

Ezt is szeretjük