Bill Clinton emiatt csalta feleségét Monica Lewinskyvel - Őszintén vallott róla

Bill Clinton a feleségéről szóló dokumentumfilmben vallott őszintén a félrelépéséről.

bill clinton és monica lewinsky cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A '90-es évek legnagyobb botránya az volt, amikor kiderült, hogy Bill Clinton amerikai elnök viszonyt folytatott a Fehér Ház egyik alkalmazottjával, Monica Lewinskyvel 1995 novemberétől 1997 márciusáig. A sajtó akkor szerzett tudomást a titkos kapcsolatukról, amikor Linda Tripp kormányhivatalnok 1998 januárjában kiteregette a szennyest.

A nő elnyerte Lewinsky bizalmát, beszélgetéseiket pedig titokban rögzítette. Először a Drudge Report, majd a The Washington Post jelentetett meg cikkeket a botrányról, az elnök mindent tagadott, ám 1998 augusztusában végül bevallotta, hogy tényleg Lewinskyvel csalta feleségét. Hillary Clinton életéről a Hulu készített egy dokumentumfilmet, amiből ez a botrány sem maradhatott ki, ennek kapcsán Bill Clinton bevallotta, hogy miért lépett félre a '90-es években.

Bill Clinton emiatt csalta meg a feleségét

A dokumentumfilmet a Hollywood Life munkatársa az elsők között láthatta. A bulvárlap cikke alapján Clinton elmondta, hogy Lewinsky egyfajta örömforrás volt a számára.

- Úgy érzed, hogy csak botorkálsz, olyan volt nekem, mintha egy 15 körös ökölvíváson vettem volna részt, amiből végül 30 körös lett, és nekem ott volt ez a valami, ami elvonta minderről a figyelmemet, nos, ez történt - vallotta be, utalva rá, hogy az Egyesült Államok első embereként rengeteg komoly és stresszes feladattal kellett szembenéznie. Lewinsky közelsége elvonta a figyelmét a napi gondokról egy rövid időre, és a szexuális együttléteikkel vezette le a stresszt.

A cikk az ajánló után folytatódik

- Mindenki életében vannak nyomások, csalódások vagy éppen félelmek. Sok mindent tettem évekig, hogy oldjam a szorongásaimat. Ma már más vagyok, teljesen más, mint aki voltam, számos dolog történt az elmúlt húsz évben.

Azt is bevallotta, hogy borzalmasan érzi magát azért, hogy ez a botrány Monica Lewinsky egész életére kihatott, az emberek pedig szerinte igazságtalanul bélyegezték meg egykori szeretőjét.

A politikus felidézte azt is, hogyan közölte feleségével a félrelépését.

- Leültem vele az ágyra, és mindent elmondtam neki, mikor és hogyan történtek a dolgok pontosan. Mindehhez hozzátettem, mennyire szörnyen érzem magam amiatt, amit műveltem. Elég sok mindenen mentünk keresztül. Mondtam is akkor neki, hogy nem tudok mivel védekezni, megbocsáthatatlan, amit tettem - emlékezett vissza Clinton, aki nem bánta meg, hogy színt vallott, felesége és lánya, Chelsea is megérdemelték, hogy őszinte legyen velük.

Hillary Clinton is megszólalt a filmben, aki elmondta, teljesen megsemmisült, miután férje bevallotta, hogy megcsalta őt. Először el sem tudta hinni a hallottakat, annyira lesokkolódott. 

Így fest most Monica Lewinsky

Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan fest napjainkban Monica Lewinsky.

Ezt is szeretjük