Bill Clinton sötétbarna hajjal így festett: felismered fiatalkori fotóin a politikust?
Bill Clinton így festett politikai karrierje elején.

bill clinton cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bill Clinton nevét akkor ismerte meg a világ, amikor 1993 januárjában beiktatták hivatalába, ezzel hivatalosan is ő lett az Amerikai Egyesült Államok 42. elnöke. Ezt a pozíciót 2001 januárjáig töltötte be, őt George W. Bush váltotta le. Nyolc évig tartó elnöksége alatt fontos szerepet töltött be a kereskedelmi korlátok lebontásában, szigorította a kézifegyverek kereskedelmét és a környezetvédelmi szabályokat.

Amíg ő volt az USA elnöke, nem kerülték el a botrányok, ugyanis viszonyt folytatott a Fehér Ház egyik alkalmazottjával, Monica Lewinskyvel 1995 novemberétől 1997 márciusáig, mindez 1998-ban derült ki. Először tagadta a vádakat, később beismerte a félrelépést.

Fiatalkori fotókon Bill Clinton

Kamaszként sokat vacillált a jövőjén, tehetséges tanuló volt, de nem tudta eldönteni, mivel is foglalkozna, érdekelte a zenélés és a jog is. 1963-ban, döntötte el, hogy politikai pályára lép egy napon. Abban az évben két fontos momentum érte, volt szerencséje John F. Kennedy elnökkel találkozni, illetve látta a tévében Martin Luther King legendás Van egy álmom című inspiráló beszédét. Az alábbi képen az látható, amikor Kennedyvel kezet fogott.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

#JfK#YoungBillClinton#Usa#MenOfAmbition#POTUS#

Oluwole Arex (@arextshirts) által megosztott bejegyzés,

Egyetemi éveit kiváló és világhírű intézményekben töltötte el, a Georgetownon 1968-ban vehette át a diplomáját, nemzetközi kapcsolatok szakon végzett. Angliában az Oxford Egyetemen tanult ösztöndíjjal, majd a Yale Egyetemen szerzett jogi diplomát. Utóbbi intézményben találkozott Hillary Clintonnal, akivel 1971-ben járni kezdtek, végül négy évvel később összeházasodtak.

A cikk az ajánló után folytatódik

Modern idők - Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Egyetemi tanulmányai után az Arkansas Egyetem jogi professzora lett, emellett egyengette politikai karrierjét, 1978-ban megválasztották Arkansas állam kormányzójának. 1979 januárjában iktatták be 32 éves korában. Ő volt akkor a legfiatalabb kormányzó az egész Egyesült Államokban.

1978-ban.
1978-ban.
Fotó: Bettmann / Getty Images Hungary

Bár 1981-ben Frank D. White leváltotta, a következő évben ismét őt választották meg kormányzónak, 1992 decemberéig töltötte be ezt a pozíciót. 

1980-ban.
1980-ban.
Fotó: The Washington Post / Getty Images Hungary

A demokratikus színekben induló Clinton az 1992-es amerikai elnökválasztást 43 százalékkal nyerte meg, ezzel legyőzte két nagy ellenfelét, a republikánus George H. W. Busht és a független Ross Perotot.

További fiatalkori képek politikusokról

Képes összeállításunkban Hillary Clintonról, Angela Merkelről és Vlagyimir Putyinról is láthatsz fiatalkori képeket.

Ezt is szeretjük