A 75 éves Bill Clinton így hagyta el a kórházat: az egykori elnök napokig az intenzív osztályon feküdt

Bill Clintont kiengedték a kórházból.

bill-clinton-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bill Clinton október 12-én került kórházba, a volt amerikai elnököt a UC Irvine Medical Center intenzív osztályán kezelték napokon keresztül.

A 75 éves politikust tegnap engedték ki, írta meg a CNN. Távozásakor több felvételt készítettek róla, felesége, Hillary Clinton végig ott volt mellette.

Bill Clinton elhagyhatta a kórházat

Bár a Covid-szabályok miatt mindnyájan maszkban voltak, így Clinton teljes arcát nem láthatjuk, de a szemein látszott, hogy kellemes és nyugodt állapotban volt, amikor távozhatott az intézményből. Hillary kedvesen integetett a kisebb tömegnek, akik kint várták az egykori elnököt és a first ladyt. Később a politikus az ujjával is jelezte, hogy minden rendben van vele.

A kórház igazgatója, dr. Alpesh N. Amin egy közleményt adott ki, miután hazaengedték a politikust.

Clinton elnököt ma kiengedték a UC Irvine Medical Centerből. Láza és fehérvérsejt-száma normalizálódott, így hazatérhet New Yorkba, ahol befejezi az antibiotikum-kezelést - fogalmazta, majd hozzátette, csapatával továbbra is figyelni fogják a gyógyulását.

Előző héten, kedden fáradtabbnak érezte magát a szokásosnál, ekkor rutinvizsgálatokat végeztek el rajta, majd kórházba szállították. Mint kiderült, húgyúti fertőzése lett, a problémát okozó baktérium pedig a véráramba jutott. Az intenzív osztályon kezelték, a kórház munkatársai szerint nem azért, mert tényleg ilyen ellátásra volt szüksége, hanem a privát szférája és a biztonságának megőrzése érdekében döntöttek így.

Bár már szombaton is kiválóak voltak az eredményei, további egy éjszakát a kórházban töltött, ugyanis az antibiotikumot nem szájon át kellett bevennie, hanem intravénásan juttatták a szervezetébe. A volt elnök orvosai szerint az urológiai fertőzések nagyon gyakoriak az idősebb embereknél, szerencsére ezeket könnyen lehet kezelni.

Az Amerikai Egyesült Államok 42. elnöke az elmúlt években több egészségügyi kihívással is szembenézett: 2004-ben négyszeres bypass-szívműtéten esett át, 2010-ben ismét a szívével operálták. Két értágító sztentet helyeztek el a szívkoszorúerében.

Monica Lewinsky friss képeken

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen csinos Monica Lewinsky.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük