57 helyett 37-nek tűnik a vasalt arcú Beverly Johnson
Bizonyító fotók
A sikeres díva számtalan címlapfotó után üzletasszonyként és műsorvezetőként is ügyel szépségére.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nyilvánvaló, hogy a hatvanhoz közelítő Beverly Johnson nemcsak a jóga és a diéta párosától ilyen friss kinézetű. A rossz nyelvek szerint eredeti mandulaszemeinek szép ívét ráncfelvarrással, melleit pedig implantátummal javította fel.

A beavatkozásoknak köszönhetően alig változott első Vogue-címlapja óta

Pedig a csokibőrű szépség kamaszként egyáltalán nem volt a modellvilág megszállottja. Profi úszó volt, és szorgosan tanult a jogi felvételijére, mivel ügyvédnek készült. Élete akkor vett fordulatot, amikor egy szemfüles ügynök kiszúrta a gazellatestű lányt egy áruházban.

Úszás helyett címlap

Johnson divattörténelmet írt, amikor 1974-ben első fekete lányként a Vogue címlapjára került, megnyitva a kaput a következő generáció olyan színes bőrű modelljei előtt, mint Naomi Campbell vagy Tyra Banks.

- Szerencsés vagyok, hogy általam afroamerikai nők ezrei kerültek közelebb egy olyan világhoz, amelyben egészen addig kívülállónak számítottak. Mindig is próbáltam példakép lenni számukra – emlékezett vissza pályájára az egzotikus szépség a Vogue-nak adott közelmúltbeli interjújában.

Az ötszáz címlappal büszkélkedő topmodell ma sem tagadja, hogy a legfőbb motivációt nem ruhamániája, hanem a 75 dolláros – körülbelül 13 és fél ezer forintos – kezdő órabér jelentette.

- Imádom a szép holmikat, de nem járok vásárolni. Mikor belépek egy butikba, az a rengeteg ruha csak arra emlékeztet, mennyi fotózást csináltam végig! Sosem voltam igazi divatőrült – árulta el Johnson.

Parókák és könyvek

Üzleti érzéke azóta se hagyta cserben, a talpraesett díva saját márkás parókáival és professzionális hajápolóival mára komoly üzletláncot hozott létre. A sikerhez vezető utat hölgytársaival is megosztotta, eddig összesen két könyve jelent meg, teli életvezetési tanácsokkal.

A fekete szépség a képernyőt is meghódította, mikor felkérték az Érett szépség című - nálunk a Viasat 3-on futott -, 35 év feletti modelleket felvonultató valóságshow és vetélkedő műsorvezetőjének.

A parókamániás sztár kétszer volt férjnél, 25 éves Anansa lánya - aki szintén modellként dolgozik - Danny Sims zenei producerrel kötött első házasságából született. Második férjével, Billy Potterrel csak két évig volt együtt, majd hosszabb románcot folyatott Chris Noth színésszel.
Ezt is szeretjük