Betegségben elhunyt az idős Beverly Garland
Beverly Garland rengeteg mozifilmben és sikeres sorozatban szerepelt karrierje során, többek között Teri Hatcher anyját is ő alakította.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Beverly Garland a film noir koronázatlan királynőjének számított Hollywoodban, ám emellett többször felbukkant olyan sikeres sorozatokban, mint a Pierce Brosnant befuttató Remington Steele vagy a Hetedik mennyország.


A Lois és Clark: Superman legújabb kalandjaiban pedig az azóta született feleséggé avanzsálódott Teri Hatcher újságíró-karakterének édesanyját alakította.

Nem akart alárendelt nő lenni

Az eredetileg Beverly Fessenden első férje, a színész Richard vezetéknevét felvéve lett Garland, és első szerepét a Holtan érkezett című klasszikus film noir alkotásban már így kapta meg. Fél évszázados karrierje alatt körülbelül negyven mozifilmben - többnyire horror és sci-fi – és tucatnyi sorozatban játszott.

A Decoy című zsaruszéria rendőrszerepével a filmtörténelembe is beírta a nevét: ez volt ugyanis az első olyan rendőrsorozat, mely egy női főszereplő körül bonyolódott.

Kultikus státuszra azáltal tett szert, hogy előszeretettel formált meg bátor nőket olyan alacsony költségvetésű rémisztgetős filmekben, mint például az Életrekeltett mesék.

- Sosem tartottam magam passzív színésznőnek. Nem igazán éreztem jól magam a tipikus női szerepekben, és irtóztam a szerelmes jelenetektől – mesélte 1985-ben a Fangoria magazinnak.

Garland komikusi vénáját is megmutatta a rövid életű Bing Cosby Show-ban mint a főszereplő felesége, még a hatvanas években.
Üzleti érzékét pedig mi sem bizonyítja jobban, mint hogy második férjével, aki nem mellesleg ingatlanfejlesztő volt, felépíttettek egy hotelt Hollywood északi részén, ami ma a Beverly Garland's Holiday Inn nevet viseli.

A California Actors Radio Theatre, azaz röviden a C.A.R.T adásait jórészt ezen a helyszínen vették fel – a színésznő ugyanis haláláig tagja volt a társulatnak.

Az utóbbi időben egyre többet betegeskedett a 82 éves sztár, míg végül szervezete pénteken mondta fel a szolgálatot.

Ezt is szeretjük