Így néz ki most a 75 éves Jean-Paul Belmondo

Az idős színészlegenda igazi szexszimbólumnak számított világszerte fénykorában, a hatvanas években.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A híres szobrász Paul Belmondo fia, Jean-Paul 1957-ben, 24 éves korában debütált a vásznon. Jean-Luc Godard: Kifulladásig című filmje egyszerre a francia újhullám jelentős alakjává tette. A bájos Jean Seberg partnereként laza, cinikus, sőt, mondhatni durva fickót játszott, akivel egyszersmind új mozikaraktert hozott életre.


Bár nem kimondottan filmsztár külsejű, ám férfiassága és Alain Delontól, a kor másik nagy csillagától különböző pimasz sármja a korszak több nagy rendezőjét  - Claude Chabrol, Francois Truffaut – megfogta. 

Különlegessége abban is rejlett, hogy mindent képes volt eljátszani, még papnak is meggyőzően hiteles tudott lenni Leon Morin, a pap című filmben.

Bunyósból filmsztár

Az 1965-ös Egy kínai viszontagságai Kínában akcióvígjáték sikere után a kommersz filmnél kötött ki, és hamarosan olyan mozikkal, mint a Delonnal forgatott Borsalino, vagy A profi, ő lett a legnépszerűbb francia színész.

Kirobbanó energiával, önmaga kaszkadőreként - annak idején sportolói múltját hagyta ott a színészkedésért – sajnos egyre sematikusabb szerepekben művelte a tömegszórakoztatást, bár némi öniróniát nem lehet tőle elvitatni.

1989-ben a rangos Cézar-díjjal jutalmazták az Egy elkényeztetett gyermek utazásában nyújtott alakításáért, de későbbi munkái már méltatlanok hozzá. A nyolcvanas évek végétől színpadon is többször fellépett, az utóbbi időben viszont szinte minden felkérést vissza kellett, hogy utasítson.

2001-ben ugyanis szélütés érte, melytől arcának jobb oldala lebénult, két éve pedig olyan szerencsétlenül csúszott el a fürdőszobában, hogy combnyaktörést szenvedett. Egyetlen szerepet vállalt el: az Un homme et son chien már az utómunkálatoknál tart, és feltehetően jövő év elején kerül mozikba.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ami a magánéletét illeti, nőügyei ellenére csendesebb volt, mint Deloné. Először húszévesen nősült, első feleségétől három gyermeke született. Válásuk után sokáig élte félig-meddig agglegényéletét, mígnem 2002-ben ismét oltár elé állt. Élete új párja - egy nálánál évtizedekkel fiatalabb hölgy - egy évvel később egy kislánnyal ajándékozta meg a nagypapakorú sztárt.

A cikk részletet közöl a Gabo Kiadó gondozásában megjelent 501 filmsztár című könyvből.

Natalie Woodtól Natalie Portmanig, Charlie Chaplintól Edward Nortonig a kötetben sorakozik valamennyi nagy mozisztár, aki halhatatlan alakításaival megragadta a képzeletet, és rajongók millióira gyakorolt hatást szerte a világban. A portrékkal és filmkockákkal illusztrált, informatív kiadványt éppúgy haszonnal forgathatják a filmszakos diákok, mint a mozirajongók. Akár az elejétől a végéig olvassuk, akár szemezgetünk belőle, az 501 filmsztár lapjain olyan hősökkel találkozunk, akik több mint száz éve lelkesítik, izgatják és szórakoztatják a nézőket.

Kiadja a GABO.
Ára 7999 forint.
Ezt is szeretjük