Ő volt a Bee Gees sármos énekese - Így néz ki most a 72 éves Barry Gibb
Barry Gibb a Bee Gees egyetlen élő tagja.

bee-gees-barry-gibb-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Bee Gees volt a 20. század egyik legnépszerűbb angol együttese, 1958-ban alapította meg a formációt a három Gibb testvér, Barry, Maurice és Robin. A világsikert 1967-ben tapasztalhatták meg, eleinte inkább a rock vonalon mozogtak, ugyanis abban az időszakban az volt a legnépszerűbb zenei vonal, de, ahogy berobbantak a '70-es évek, és népszerűvé vált a diszkó, a csapat ebben a műfajban csak még népszerűbb lett. Olyan örökzöld slágereik voltak, mint a Stayin' Alive, a How Deep Is Your Love vagy a Night Fever. A testvérek közül ma már csak Barry Gibb él, a 72 éves zenész sokat változott az együttes fénykora óta.

Friss fotón Barry Gibb

A lányok körében egyértelműen Barry Gibb volt a legnépszerűbb, rengeteg szerelmes levelet kapott akkoriban. A 72 éves sztár ma már kevésbé aktív zeneileg, legutóbbi szólóalbuma 2016 októberében jelent meg In The Now címmel, mely tarolt az angol eladási listákon, második helyezést ért el.

barry-gibb-2019
Fotó: GAB Archive/Getty Images Hungary, Dave Rushen Photography/Getty Images Hungary

Testvérei elvesztése hatalmas törést okozott neki. Maurice öccse csupán 53 éves volt, amikor 2003-ban elhunyt, súlyos bélpanaszokkal szállították kórházba, meg is kellett műteni, de a beavatkozás során szívinfarktust kapott, és nem tudták megmenteni az életét. Maurice ikertestvére, Robin 2012-ben hunyta le örökre a szemét, sokáig küzdött vastagbélrákkal, végül veseelégtelenség okozta a halálát. Barry Gibb az ausztrál Sunday Nightban meghatóan nyilatkozott a testvéreiről még 2012-ben.

- Amit leginkább megbántam, az az, hogy a testvéreimet mindig egy olyan pillanatban veszítettem el, amikor pont fasírtban voltunk, és mostantól ezzel a tudattal kell élnem. Én maradtam talpon utoljára, mégsem tudom ezt felfogni, hiszen én vagyok a legidősebb. Senki nem tudta rólunk, hogyan éreztünk egymás iránt, mint testvérek, ezt csak mi tudtuk. Annyira erős kapocs volt közöttünk, hiszen mi hárman egy személlyé váltunk a karrierünk során. Ugyanaz volt az álmunk. Ennél jobban nem hiányolok semmit sem az életemben - nyilatkozta akkor a könnyeivel küzdve.

Így néznek ki napjainkban az ABBA tagjai

Képes összeállításunkban megnézheted, mennyit változott az elmúlt évtizedek alatt Agnetha Faltskog, Björn Ulvaeus, valamint Anni-Frid Lyngstad és Benny Andersson.

Ezt is szeretjük