Nem közölték halála okát! Otthonában elhunyt a közismert színésznő
Barbara Stuart fél évszázados karrierje során rengeteg sorozatban szerepelt.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

2011. május 15-én, vasárnap, 76 éves korában, St. George-i otthonában elhunyt Barbara Stuart amerikai színésznő. Halálának pontos okát egyelőre nem közölték.

Barbara Stuart 1935. január 3-án született az Illinois államban található Paris városában, tanulmányait pedig a Tyrone Power nénikéje által alapított Schuster-Martin drámaiskolában kezdte.

Modellkedésből fizette a tandíjat

Ezt követően New Yorkba költözött, ahol olyan neves tanároknál tanult, mint Uta Hagen és Stella Adler, mindeközben modellkedéssel keresett pénzt, hogy ki tudja fizetni a színészetórákat.

Pályafutása az ötvenes évek fordulóján kezdődött, miután Zero Mostel meghívta őt a Lunatics and Lovers nevezetű turnéjára. Első tévés szerepét 1955-ben kapta a The Great Gildersleeve című sorozatban, ő alakította a Bessie nevű titkárnőt.

Fél évszázados karrierje során több tucatnyi sorozatban és tévéműsorban tűnt fel fő- vagy vendégszereplőként, amelyek közül a legnépszerűbbek a Miss Bunny, a Gomer Pyle, U.S.M.C. voltak.

Szerepelt Tom Hanksszel és John Wayne-nel is

Emellett láthattuk őt a The Queen and I, a The Love Boat és az Our Family című sorozatokban is, utóbbiban a legendás Eli Wallach oldalán szerepelt, és ő formálta meg a keresztapa feleségét, Marianne Danzigot.

Hangját is gyakran kölcsönözte különféle rajzfilmekhez, őt hallhattuk például a Tom and Jerry Kidsben és a Droopy, Master Detective-ben, mindkét sorozat a Fox csatornán futott a kilencvenes években.

Vendégszereplőként olyan népszerű sorozatokban tűnt fel, mint a The Twilight Zone, a Batman, a Kung-fu vagy a Starsky és Hutch, de karrierje során néhány sikeres mozi- és tévéfilmben is találkozhattak vele a nézők.

Ezek közül az Airplane!, a John Wayne főszereplésével forgatott Hellfighters és a Raoul Walsh-rendezte Marines, Let's Go voltak a legemlékezetesebbek, a Legénybúcsú című korai Tom Hanks-komédiáról nem is beszélve.

Barbara Stuart 1967-ben ment feleségül Dick Gautier színész-író-képzőművészhez, akitől évekkel később elvált. A színésznőt három mostohagyermeke és testvére, Richard Menees gyászolja.

Ezt is szeretjük