Álmában érte a halál! Otthonában elhunyt a népszerű filmes
Arthur Laurentst, a legendás West Side Story forgatókönyvíróját 93 éves korában érte a halál.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A világhíró forgatókönyvíró és rendező, Arthur Laurents szép kort ért meg, 93 éves korában, május 5-én, otthonában érte a halál.

A hollywoodi legenda nevéhez olyan világhírű Broadway-darabok kötődnek, mint a West Side Story, a Gypsy vagy az Anasztázia.

A West Side Storyval futott be

A tehetséges, fiatal író-rendező 1945-ben debütált Home of the Brave című prózai színdarabjával, melyet több sikeres mű követett.

A Come Back, Come Back vagy a Whereever You Are című darabjaiban már a kor ünnepelt színészei játszottak, a bájos Shirley Knight és Alison Fraser.

Az ötvenes-hatvanas évek termékeny időszak volt a számára, ekkor születtek leghíresebb művei. Az igazi áttörést első musicalje, a West Side Story hozta meg számára, mellyel örökre beírta nevét a zenetörténetbe. Ezt követte a Gipsy és az Anasztázia, melyeket azóta is világszerte játsszanak a színházak.

Később, 1973-ban írta meg az Ilyenek voltunk fogatókönyvét, melyből Sydney Pollack rendezésében készült zenés dráma, Barbra Streisand és Robert Redford főszereplésével.

Nem titkolta homoszexualitását

A legendás Broadway-sztár nyíltan felvállalta másságát, de szerelmi életét nem tárta a nyilvánosság elé. Még fiatalon találkozott Tom Hatcher színésszel, akivel a férfi haláláig, 2006 októberéig élt együtt.

A pár Quogue-ban, Long Islanden vett házat, itt egy kis parkot is létrehoztak. Kedvese halála után Laurents New York-ba költözött, és megalapította a Laurents- Hatcher-díjat, melyet 2010 óta adnak át fiatal, kiemelkedő tehetségű forgatókönyvíróknak.

A Tony-díjas amerikai filmest álmában érte a halál, New York-i otthonában. Az orvosok szerint tüdőgyulladás gyengítette le az idős művész szervezetét.

Ezt is szeretjük