200 kilósra hizlalta magát Aretha Franklin
Az egykor gyönyörű és vékony hölgy megdöbbentő mértékben hízott meg az elmúlt évek során, alig lehet ráismerni.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Aretha Franklin joggal érdemelte ki a soul királynője címet. Egyike a legnagyobb élő színesbőrű énekesnőknek, pályafutása immár több mint negyven éve töretlen.


Apja templomában kezdett énekelni testvéreivel. Tizennégy éves korában jelent meg első lemeze, amelyen gospeldalokat énekelt, majd egy másik kiadó bluesfelvételeket készített vele. Első számainak azonban még nem volt különösebb visszhangja.

A soulnak köszönheti sikerét

Az áttörést a hatvanas évek hozták meg, amikor Aretha Franklin az Atlantic Recordshoz szerződött. Innentől kezdve elsősorban soult énekelt.

Legnagyobb számait a Muscle Shoals Sound Rythm Sectionnel vette fel, akik állandó kísérői lettek.

Ezzel a bandával rögzítette többek között a I Never Loved A Man, Chain of Fools, I Say A Little Prayer és a Think című dalokat.

A hatvanas évek végén számos felvétele került a slágerlisták élére, az 1972-es Amazing Grace című duplalemez pedig minden idők legsikeresebb gospelalbuma.

20 Grammy-díjat kapott.

A 66 éves Aretha Franklin volt az első nő, akit beválasztották a Rock and Roll Hall of Fame-be, munkásságát pedig húsz Grammy-díjjal jutalmazták.

Egyik legemlékezetesebb filmszerepét John Landis 1980-as vígjátékában, a Blues Brothersben játszotta.

Ma már a legendás sztár csak árnyéka régi önmagának. Az egykori törékeny és szexi szépség borzasztóan elhízott, amit a legújabb róla készült fényképek is tanúsítanak.

Ezt is szeretjük