Igazi példakép volt! Súlyos betegség után elhunyt az egykori gyereksztár
70 évig élt
Elhunyt a hatvanas évek ikonja, Annette Funicello.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

2013. április 8-án 70 éves korában elhunyt a Disney egykori gyereksztárja, az énekesnőként is kiváló Annette Funicello.

A sztár évek óta szklerózis multiplexben szenvedett, halálát is a betegség komplikációi okozták.

Gyereksztárként kezdte

Annette Funicello 1942. október 22-én látta meg a napvilágot New Yorkban, olasz származású szülők gyermekeként. Kezdetben csupán azért kezdett el táncolni és énekelni, hogy legyőzze a félénkségét.

Mindössze 12 éves volt, amikor felfedezte őt Walt Disney, és bekerült az úgynevezett Mickey Mouse Clubba, ahol évtizedekkel később többek között Britney Spears, Christina Aguilera és Justin Timberlake is szerepelt.

Az elbűvölő lány rendkívüli sikereket ért el, rajongóitól már az első évadban több mint hatezer levelet kapott. Kezdetben inkább színészkedett, majd csodálatos hangjára is felfigyeltek, és 1959-ben megjelent első önálló lemeze.

A hatvanas években igazi ikonná vált, karrierje során énekelt többek között a Beach Boys-zal, és az akkoriban felkapott színésszel, Frankie Avalonnal is együtt szerepelt néhány filmben.

Évek óta beteg volt

Funicello 1965-ben férjhez ment Jack Gilardihoz, akitől három gyermeke született. A pár 16 év után elvált, majd a színésznő újra megházasodott, Glen Holtnak mondta ki a boldogító igent 1986-ban.

Egészségügyi problémái a nyolcvanas évek végén kezdődtek. Egyre gyakrabban szédült, majd orvosai megállapították, hogy szklerózis multiplexben szenved. Ezt követően hosszabb időre eltűnt a nyilvánosság elől, a hírek szerint 2004 óta már járni sem tudott.

A színész-énekesnő hétfőn hunyt el - közölte családja hétfőn. A hír Britney Spearst is lesújtotta, aki példaképéről a hivatalos Twitterén is megemlékezett.

Ezt is szeretjük