Nem akart tovább szenvedni! Öngyilkos lett otthonában a népszerű színésznő
Angela Scoular életét a kiérkező mentők sem tudták megmenteni.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

2011. április 11-én, életének 65. esztendejében tragikus körülmények között elhunyt Angela Scoular angol színésznő, akit a nézők főként két Bond-film csinos sztárjaként ismerhettek meg.

George Lazenbyvel egy Bond-filmben
21 évvel idősebb férjével

A színésznő a hírek szerint gyomorrákban szenvedett, és feltehetően öngyilkosságot követett el hétfő este.

Depresszióban szenvedett

Bár a rendőrség egyelőre ismeretlen okból bekövetkezett halál ügyében vizsgálódik, a lakásban fellelt nyomokból valószínűsíthető, hogy Angela Scoular a végzetes estén vegyszert ivott.

Az elfogyasztott kemikáliák miatt olyan rosszul lett, hogy végül hiába szállították kórházba, nem sikerült megmenteni az életét.

- Nem tudtam, hogy ennyire meg akar halni. Persze sejthettem volna, hiszen az utóbbi időben egyre rosszabbodott az állapota, ami a lelkére is erősen kihatott. Egyszerűen képtelen volt legyűrni a rákot, és ezért nagyon sajnáltam, ráadásul más betegségek is kezdték felütni fejüket. Mérhetetlenül depressziós lett a végén, borzasztó volt látni - mesélte férje, a szintén színész Leslie Phillips.

21 évvel idősebb férje volt

Angela Scoular 1945-ben látta meg a napvilágot Londonban, és alig múlt 18 éves, amikor első szerepét megkapta a No Hiding Place című angol sorozatban.

Ezt követően rendszeresen bukkant fel tévéfilmekben és szériákban, a magyar közönség főként az 1988 és 1993 között forgatott Csengetett, Mylord?-ból ismerhette, ahol Lady Agatha Shawcross szerepében brillírozott.

A világ azonban elsősorban Bond-lányként emlékszik rá, a színésznő ugyanis azon kevés mellékszereplők egyike, akik két kémsztoris moziban is felbukkantak. Az 1966-os Casino 007-ben David Niven James Bondja mellett formálta meg a csinos Buttercupot, míg a három évvel későbbi Őfelsége titkosszolgálatában George Lazenby mellett domborított.

Ami a magánéletét illeti, 1982-ben ment hozzá a Folytassa-filmek sztárjához, a nála 21 évvel idősebb Leslie Phillipshez. A párnak nem született gyermeke, de a férfinak előző házasságából négy gyermeke van, felesége pedig egy korábbi kapcsolatának köszönhetően egy fiú édesanyja volt.

Ezt is szeretjük